Νέα υπαναχώρηση της Τεχεράνης από τις πυρηνικές δεσμεύσεις της

Νέα υπαναχώρηση της Τεχεράνης από τις πυρηνικές δεσμεύσεις της

Το Ιράν θα λάβει την νύκτα της Κυριακής 05/01, την απόφασή του σχετικά με το νέο στάδιο του σχεδίου του για την μείωση των διεθνών του δεσμεύσεων ως προς το πυρηνικό του πρόγραμμα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Αμπάς Μουσαβί.

Η απόφαση είχε ληφθεί από πριν, αλλά "δεδομένης της κατάστασης" που δημιούργησε ο θάνατος του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, "θα γίνουν ορισμένες αλλαγές στην ειλημμένη απόφαση" σε σχέση με το "πέμπτο στάδιο" του σχεδίου που έχει καταρτισθεί τον Μάιο σε απάντηση της μονομερούς εξόδου των Ηνωμένων Πολιτειών από την διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

 Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό σε οριακή καμπή: Νίκος Χριστοδουλίδης και Αντόνιο Γκουτέρες συναντώνται στις Βρυξέλλες - Προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών

Κυπριακό σε οριακή καμπή: Νίκος Χριστοδουλίδης και Αντόνιο Γκουτέρες συναντώνται στις Βρυξέλλες - Προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό παραμένει εγκλωβισμένο σε παρατεταμένη στασιμότητα, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδης με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες σήμερα στις Βρυξέλλες, αποκτά χαρακτήρα πέραν του τυπικού. Πρόκειται για μια πολιτική κίνηση με σαφή στόχευση: να επαναφέρει το Κυπριακό σε τροχιά ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, σε μια περίοδο όπου το αδιέξοδο παγιώνεται και οι αποκλίσεις βαθαίνουν.

BEST OF TOTHEMAONLINE