ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδράσεις στα κατεχόμενα και εκδήλωση για τις αυξήσεις στα τέλη αδειών κυκλοφορίας

Αντιδράσεις στα κατεχόμενα και εκδήλωση για τις αυξήσεις στα τέλη αδειών κυκλοφορίας

Την Κυριακή (5/1) έγινε η πρώτη αυθόρμητη εκδήλωση κατοίκων περιοχής κοντά στον κυκλικό κόμβο Τουρουντσλιού στον κύριο δρόμο Λευκωσίας – Αμμοχώστου, μετά την Τύμπου, όπου σημειώνονται πολλά τροχαία δυστυχήματα.

 

Την Τετάρτη(7/1) διοργανώνεται μέσω μιας ομάδας στο Facebook άλλη μια εκδήλωση διαμαρτυρίας, αυτή τη φορά εντός της Λευκωσίας, που αφορά την κατάσταση στο οδικό δίκτυο στα κατεχόμενα, με αφορμή και τις αυξήσεις στα τέλη για την άδεια κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με το κύριο θέμα της Αφρίκα, περίπου 30.000 άτομα έχουν δηλώσει ότι θα παρευρεθούν στην αυριανή εκδήλωση που προγραμματίστηκε για τις 6 το απόγευμα στον τερματικό σταθμό λεωφορείων στην Λευκωσία.

Η ομάδα φέρει την ονομασία «Εάν δεν έχει δρόμους, δεν έχει άδειες κυκλοφορίας» και διαμαρτύρεται για την κατάσταση των δρόμων, καθώς το οδικό δίκτυο και ειδικά το ορεινό αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, ιδιαίτερα σε περιόδους βροχοπτώσεων ή πλημμυρών. Την ίδια ώρα ανακοινώθηκαν και τέθηκαν σε άμεση ισχύ αυξήσεις 10^ σε διάφορα τέλη και φόρους, μεταξύ αυτών και στις άδειες κυκλοφορίας.

Στήριξη στην εκδήλωση έχουν εκφράσει με ανακοινώσεις τους διάφορες αριστερές οργανώσεις και κινήσεις, όπως ο Ανεξάρτητος Δρόμος και η Επαναστατική Κομμουνιστική Ένωση.

Ο «υπουργός συγκοινωνιών», Τολγκά Ατακάν σε γραπτή του δήλωση χθες αναφέρθηκε στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη όσον αφορά το οδικό δίκτυο, όπως την τοποθέτηση διαχωριστικών μήκους 6.400 μέτρων στον κύριο δρόμο Λευκωσίας – Αμμοχώστου. Τα έργα και οι εργασίες που χρειάζονται, ανέφερε, είναι ύψους 140 εκ ΤΛ (περίπου 26,3 εκ ευρώ), ωστόσο από τοπικές πηγές (μέσω φόρων κά μέτρων) έχουν συγκεντρώσει μόνο 22 εκ ΤΛ (3,6 εκ ευρώ). Σημείωσε ακόμη ότι το 85% του προϋπολογισμού του «υπουργείου» του πάει σε μισθούς.

Για ένα χρόνο, είπε ο κ. Ατακάν, να μην δώσουμε λεφτά στα κόμματα, να μην πληρώσουμε υπερωρίες να μην κάνουμε φεστιβάλ, ούτε ταξίδια στο εξωτερικό και τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από όλα αυτά να τα δώσουν στην οδική ασφάλεια και στο να χτίσουν σχολεία και νοσοκομεία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top