Έκτη υποψήφια διάδοχος του Κόρμπιν η Ρεμπέκα Λονγκ Μπέιλι

Έκτη υποψήφια διάδοχος του Κόρμπιν η Ρεμπέκα Λονγκ Μπέιλι

Η σκιώδης Υπουργός Επιχειρήσεων του Τζέρεμι Κόρμπιν, Ρεμπέκα Λονγκ Μπέιλι, έγινε η έκτη βουλευτής των Εργατικών που ανακοίνωσε υποψηφιότητα για να τον διαδεχθεί στην ηγεσία του κόμματος.

Ανακοινώνοντας την απόφασή της με άρθρο στο σοσιαλιστικό περιοδικό Tribune, η 40χρονη δικηγόρος υπερασπίζεται τη «σοσιαλιστική» ατζέντα που παρουσίασε το κόμμα κατά τις πρόσφατες εκλογές.

Γράφει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για να ένα όραμα νίκης βασισμένο σε ένα σοσιαλιστικό μέλλον και ότι η ίδια ως «περήφανη σοσιαλίστρια» είναι η πολιτικός που μπορεί να το εξασφαλίσει ως ηγέτιδα του Εργατικού Κόμματος.

Η κα Λονγκ Μπέιλι έχει χαρακτηριστεί από τους εσωκομματικούς αντιπάλους του Τζέρεμι Κόρμπιν ως υποψήφια που απλώς θα συνεχίσει την «υπερβολικά αριστερή» στροφή του κόμματος.

Τη Δευτέρα η Εθνική Εκτελεστική Επιτροπή του Εργατικού Κόμματος ανακοίνωσε ότι ο νέος ηγέτης θα ανακοινωθεί σε ειδικό συνέδριο στις 4 Απριλίου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Η προγραμματισμένη για σήμερα, συνάντηση του κατοχικού ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη, επαναφέρει το Κυπριακό στο προσκήνιο της διεθνούς διπλωματίας. Παρά τις δηλώσεις καλής θέλησης, το πολιτικό υπόβαθρο της συνάντησης, αποτυπώνει περισσότερο μια σύγκρουση αφηγήσεων παρά μια ουσιαστική σύγκλιση.