Έκτη υποψήφια διάδοχος του Κόρμπιν η Ρεμπέκα Λονγκ Μπέιλι

Έκτη υποψήφια διάδοχος του Κόρμπιν η Ρεμπέκα Λονγκ Μπέιλι

Η σκιώδης Υπουργός Επιχειρήσεων του Τζέρεμι Κόρμπιν, Ρεμπέκα Λονγκ Μπέιλι, έγινε η έκτη βουλευτής των Εργατικών που ανακοίνωσε υποψηφιότητα για να τον διαδεχθεί στην ηγεσία του κόμματος.

Ανακοινώνοντας την απόφασή της με άρθρο στο σοσιαλιστικό περιοδικό Tribune, η 40χρονη δικηγόρος υπερασπίζεται τη «σοσιαλιστική» ατζέντα που παρουσίασε το κόμμα κατά τις πρόσφατες εκλογές.

Γράφει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για να ένα όραμα νίκης βασισμένο σε ένα σοσιαλιστικό μέλλον και ότι η ίδια ως «περήφανη σοσιαλίστρια» είναι η πολιτικός που μπορεί να το εξασφαλίσει ως ηγέτιδα του Εργατικού Κόμματος.

Η κα Λονγκ Μπέιλι έχει χαρακτηριστεί από τους εσωκομματικούς αντιπάλους του Τζέρεμι Κόρμπιν ως υποψήφια που απλώς θα συνεχίσει την «υπερβολικά αριστερή» στροφή του κόμματος.

Τη Δευτέρα η Εθνική Εκτελεστική Επιτροπή του Εργατικού Κόμματος ανακοίνωσε ότι ο νέος ηγέτης θα ανακοινωθεί σε ειδικό συνέδριο στις 4 Απριλίου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Χρίστος Χρίστου κλείδωσε την καρέκλα, ο Χριστοδουλίδης κοιτάζει προς ΕΛΑΜ και το ΔΗΚΟ βρίσκεται μπροστά σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι

Ο Χρίστος Χρίστου κλείδωσε την καρέκλα, ο Χριστοδουλίδης κοιτάζει προς ΕΛΑΜ και το ΔΗΚΟ βρίσκεται μπροστά σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι

Στο ΕΛΑΜ, η υπόθεση της προεδρίας έκλεισε πριν καν αρχίσει η εκλογική διαδικασία. Ο Χρίστος Χρίστου, παραμένει στην ηγεσία του κόμματος, χωρίς να έχει απέναντί του ανθυποψήφιο, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά τη συνέχιση της παρουσίας του στην κορυφή της κομματικής πυραμίδας για την επόμενη πενταετία. Το ίδιο ισχύει και για τον Πέτρο Κουντουρέσιη, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, επίσης χωρίς αντίπαλο.

BEST OF TOTHEMAONLINE