ΕΛΛΑΔΑ

Στον Λευκό Οίκο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Σε εξέλιξη η συνάντηση με Τραμπ

Στον Λευκό Οίκο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Σε εξέλιξη η συνάντηση με Τραμπ

Με τον Ντόναλντ Τραμπ συναντάται το βράδυ της Τρίτης 7/1  στον Λευκό Οίκο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται πως στη συνάντηση Μητσοτάκη με τον αμερικανό πρόεδρο, θα παρίστανται και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς όπως και ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάικ Πομπέο. Η ταυτόχρονη παρουσία Πενς και Πομπέο κρίνεται από διπλωματικής σκοπιάς ως ιδιαίτερης σημασίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στο Ιράν παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Ντόναλντ Τραμπ υπεραμύνθηκε της βομβιστικής επίθεσης στο αεροδρόμιο του Ιράκ που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Ιρανός στρατηγός, Κασέμ Σουλεϊμανί. Mάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στα μνημεία του Ιράν Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχθηκε σειρά ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους για την επίθεση στο Ιράν. Ο Αμερικανός πρόεδρος ερωτήθηκε και για την κατάσταση στη Λιβύη αλλά και για τον αγωγό East Med.

Αφού επέμεινε στην άποψη που έχει υπέρ της επίθεσης στο αεροδρόμιο του Ιράκ, αναφέρθηκε και στην παρουσία Ελλήνων ομογενών στις ΗΠΑ. Μετά το τέλος της συνάντησης στο οβάλ γραφείο, ακολουθεί διευρυμένη συνάντηση μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών όπου θα συζητηθεί το θέμα της απόκτησης των νέων μαχητικών.

«Η Ελλάδα και η ανάκαμψή της αποτελούν μια τεράστια επιτυχία», ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σημειώνει: «Η Ελλάδα πάντοτε θα είναι ένας αξιόπιστος σύμμαχος σε έναν πολύπλοκο κόσμο. Προνόμιο να βρίσκομαι εδώ». Μάλιστα, αναφέρθηκε και στη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, λέγοντας ότι αυτή προκαλεί «αποσταθεροποίηση».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ενώπιον του Ντόναλντ Τραμπ, για ακόμα μια φορά εξέθεσε το ενδιαφέρον της Ελλάδας να αγοράσει τα μαχητικά αεροσκάφη νέας γενιάς F-35.

Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται τον Λευκό Οίκο σε μια συγκυρία που, όπως έχει τονίσει, οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο που ήταν ποτέ. Τόσο η ψήφιση του Eastmed Act από το Κογκρέσο και η υπογραφή του από τον Αμερικανό Πρόεδρο, όσο και οι θέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ εναντίον της δήθεν συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης ενισχύουν τις ελληνικές θέσεις, την ώρα που η Τουρκία έχει οδηγηθεί, όπως έχει σημειώσει ο κ. Μητσοτάκης, στην απόλυτη απομόνωση.

Νωρίτερα, ο έλληνας πρωθυπουργός πραγματοποίησε συνάντηση με τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Ο κ. Μητσοτάκης, λίγη ώρα μετά την συνάντησή του, ανακοίνωσε ότι θα κλείσει το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή που έρχεται στην Ελλάδα, μετά και την οριστική έξοδο από την κρίση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top