ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η εικόνα στην Καλαβασό που δείχνει το μέγεθος της καταστροφής –ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Η εικόνα στην Καλαβασό που δείχνει το μέγεθος της καταστροφής –ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μια φωτογραφία που λήφθηκε με τη χρήση drone αποδίδει το μέγεθος του προβλήματος στην Καλαβασό.

Το στιγμιότυπο δείχνει την κατάσταση των οικιών μετά την κατάρρευση τοίχου αντιστήριξης του παρακαμπτήριου δρόμου από την υπερχείλιση του φράγματος της περιοχής, έπειτα από τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εισρεύσει με ορμή νερό στους δρόμους της κοινότητας με αποτέλεσμα αυτοί να μετατραπούν σε ποτάμια.

Όπως έγινε γνωστό, 12 κατοικίες που βρίσκονται σε δρόμο που οδηγεί προς το φράγμα εκκενώθηκαν από τους κατοίκους από το βράδυ της Τρίτης (07/01).

Όπως μεταδόθηκε και από το ΡΙΚ 50χρονος αρνείτο να εγκαταλείψει την οικία του παρά τις προτροπές των Αρχών και γίνονταν προσπάθειες να μεταπειστεί. Είναι προφανές που ο άνθρωπος δεν ήθελε να αφήσει στο έλεος του Θεού την περιουσία του…

Η κατάσταση στην Καλαβασό αξιολογήθηκε σε πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (08/01) υπό την προεδρία του Eπάρχου Λάρνακας Οδυσσέα Χατζηστεφάνου, με την συμμετοχή της Αστυνομίας, της Πολιτικής Άμυνας, της ΕΜΑΚ και του Κοινοτικού Συμβουλίου Καλαβασού.

Ο Έπαρχος Λάρνακας δήλωσε πως μόλις υποχωρήσει η στάθμη των ομβρίων υδάτων θα γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις στον τοίχο αντιστήριξης του φράγματος, αλλά και τα απαραίτητα βελτιωτικά έργα στον δρόμο που οδηγεί στο φράγμα.

Ανέφερε ακόμη ότι παρά τις παραινέσεις της επαρχιακής διοίκησης και του κοινοτικού συμβουλίου, ορισμένες οικογένειες αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα πλημμυρισμένα σπίτια τους το βράδυ της Τρίτης, παρόλο που υπήρξε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.

Ο κοινοτάρχης Λευτέρης Φωκά εξήγησε ότι τα προβλήματα προκλήθηκαν από την πτώση του τοίχου αντιστήριξης του παρακαμπτήριου δρόμου της κοινότητας, με αποτέλεσμα δρόμοι, πεζοδρόμια και αυλές σπιτιών να γεμίσουν νερά και λάσπες. Ανέφερε, ακόμα, ότι τα ορμητικά νερά προκάλεσαν ζημιές σε γεφύρια, παρέσυραν πινακίδες και κάγκελα σπιτιών.

Εξάλλου, συνεργεία της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου κατέβαλλαν προσπάθειες την Τετάρτη (08/01), ώστε να αποκατασταθεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε 10-15 κατοικίες που βρίσκονται στο δρόμο προς το φράγμα Καλαβασού.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου δήλωσε ότι τα προβλήματα στην παροχή ρεύματος δημιουργήθηκαν εξαιτίας της υπερχείλισης του φράγματος Καλαβασού και της ορμητικής καθόδου μεγάλων ποσοτήτων νερού. Από την πρώτη στιγμή συνεργεία της ΑΗΚ βρέθηκαν στην κοινότητα και με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής προσέγγισαν τον μετασχηματιστή που καταστράφηκε, ο οποίος βρισκόταν σε πλημμυρισμένο δρόμο. Ο μετασχηματιστής απομονώθηκε από το δίκτυο και δόθηκε εναλλακτική παροχή ρεύματος στους επηρεαζόμενους κατοίκους. Μόλις μειωθεί η ροή του νερού, θα επιχειρηθεί η επιδιόρθωση του μετασχηματιστεί για να αποκατασταθεί πλήρως η παροχή ρεύματος.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top