ΚΥΠΡΟΣ: Προβληματίζει το χαμηλό ποσοστό γυναικών που εξετάστηκαν για καρκίνο του στήθους

ΚΥΠΡΟΣ: Προβληματίζει το χαμηλό ποσοστό γυναικών που εξετάστηκαν για καρκίνο του στήθους

Χαμηλό το ποσοστό των γυναικών στην Κύπρο εξετάστηκαν για καρκίνο του στήθους το 2017.

 

Το ποσοστό των γυναικών ηλικίας 50-69 ετών που εξετάστηκαν για καρκίνο του μαστού (με μαστογραφία) κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων ετών κυμάνθηκε από 0,2% στη Ρουμανία (δεδομένα 2015) έως 82,1% στη Δανία (2016 δεδομένα), σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα από την Eurostat, την στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, για την περίοδο έως το 2017. Στην Κύπρο το ίδιο ποσοστό είναι 34,8%, το 4ο χαμηλότερο στην ΕΕ.                      

Η Eurostat αναφέρει ότι με βάση τα εθνικά προγράμματα πρόληψης, οκτώ κράτη μέλη πραγματοποίησαν προσυμπτωματικό ελέγχο για καρκίνο του μαστού σε ποσοστά κάτω από 50%, με τα χαμηλότερα ποσοστά στη Ρουμανία (0,2% των γυναικών ηλικίας 50-69 το 2015), τη Βουλγαρία (20,6%) και τη Σλοβακία (30,7%).

Η Ελλάδα μαζί με την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Αυστρία δεν κοινοποίησαν σχετικά δεδομένα.

Αντίθετα, τέσσερα κράτη μέλη ανέφεραν ποσοστά προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού 75% ή υψηλότερα: η Δανία (82,1% το 2016), η Φινλανδία (81,9%), οι Κάτω Χώρες (78,2% το 2015) και το Ηνωμένο Βασίλειο (75,1%).

 

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έρχεται Κύπρο ο Μακρόν – Υπογραφή αναβαθμισμένης στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας

Έρχεται Κύπρο ο Μακρόν – Υπογραφή αναβαθμισμένης στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας

Στην επερχόμενη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, στην Κύπρο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Κύπρο για τον εορτασμό της Ημέρας της Βαστίλης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γαλλοκυπριακό Σχολείο στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE