Αβέρωφ: Καλώς έπραξε η κυβέρνηση να παρέχει διευκολύνσεις στις ΗΠΑ

Αβέρωφ: Καλώς έπραξε η κυβέρνηση να παρέχει διευκολύνσεις στις ΗΠΑ

O Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε πως η κυβέρνηση καλώς έπραξε να παρέχει διευκολύνσεις στην Αμερική από την Αεροπορική Βάση Ανδρέας Παπανδρέου.

 

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο επίσκεψης του στον αερολιμένα Πάφου ο κ. Νεοφύτου είπε πως “σωστά έπραξε η κυβέρνηση”.

Οι υποδομές, σημείωσε, χρησιμοποιούνται όχι για τον πόλεμο, αλλά για να παράσχουν εάν χρειαστεί ειρηνικές υπηρεσίες για τη μετακίνηση, προσωπικού πρεσβειών ή και πολιτών.

Εκτίμησε πως με αυτόν τον τρόπο, αναβαθμίζεται η σχέση της χώρας μας τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με άλλες χώρες. Επεσήμανε, επίσης, ότι και στο παρελθόν είχαν παρασχεθεί διευκολύνσεις και σε πολλές άλλες χώρες. 

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Κρίσιμο τετ-τετ Χριστοδουλίδη - Ερχιουρμάν ενώπιον της Ολγκίν - Στην Κύπρο και ο Γιοχάνες Χαν

Κυπριακό: Κρίσιμο τετ-τετ Χριστοδουλίδη - Ερχιουρμάν ενώπιον της Ολγκίν - Στην Κύπρο και ο Γιοχάνες Χαν

Μια ημέρα με έντονο διπλωματικό φορτίο αναμένεται να είναι η σημερινή, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν συναντώνται στη νεκρή ζώνη, παρουσία της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν. Η συνάντηση χαρακτηρίζεται ως κομβική για το μέλλον του Κυπριακού, καθώς θα διαφανεί αν υπάρχει το απαραίτητο πολιτικό έδαφος για να δημιουργηθεί μια νέα δυναμική, που θα οδηγήσει σε άτυπη πενταμερή στις αρχές του 2026.