Τηλεφωνική επικοινωνία Τζόνσον-Ρουχανί

Τηλεφωνική επικοινωνία Τζόνσον-Ρουχανί

Να μπει ένα τέλος στις εχθροπραξίες κάλεσε τον Ιρανό Πρόεδρο Ρουχανί ο Βρετανός Πρωθυπουργός Τζόνσον σε τηλεφωνική επικοινωνία τους  το πρωί της Πέμπτης 9/1 σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ.


Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την κατάσταση στην περιοχή μετά από το θάνατο του στρατηγού Σουλεϊμανί.

Ο κ. Τζόνσον υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη προσήλωση της Βρετανίας στη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και στο διάλογο για αποτροπή της διάδοσης πυρηνικών όπλων και για κατευνασμό των εντάσεων.

Ο Βρετανός ηγέτης έθιξε επίσης το ζήτημα της συνεχιζόμενης κράτησης από τις αρχές του Ιράν της Ναζανίν Ζαγκάρι-Ράτκλιφ και άλλων ατόμων με διπλή βρετανική-ιρανική υπηκοότητα, ζητώντας την άμεση απελευθέρωσης τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Σε συνεχή επαφή με Φον ντερ Λάιεν - Όσα ανέφερε για διορισμό Αναγνωστόπουλου

ΠτΔ: Σε συνεχή επαφή με Φον ντερ Λάιεν - Όσα ανέφερε για διορισμό Αναγνωστόπουλου

Σε επαφή με τους επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ που βρίσκονται στην Τουρκία για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, αναφορικά με ζητήματα που αφορούν το Κυπριακό, είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE