ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Γκαζωμένη» για να επιστρέψει στις νίκες η Ομόνοια, «βουνό» τα προβλήματα στην Πάφο FC, αλλά θα το παλέψει

«Γκαζωμένη» για να επιστρέψει στις νίκες η Ομόνοια, «βουνό» τα προβλήματα στην Πάφο FC, αλλά θα το παλέψει

Παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί είναι αυτό που θα διεξαχθεί το βράδυ της Παρασκευής (10/01, 19:00) στο ΓΣΠ, με το οποίο θα ανοίξει η αυλαία της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta Α΄ Κατηγορίας.

Συγκεκριμένα, η δεύτερη στη βαθμολογία Ομόνοια, θα υποδεχθεί τη 10η Πάφο FC. Τις δύο ομάδες χωρίζουν… 19 ολόκληροι βαθμοί (31 έναντι 12) και αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να καταδείξει τη μεγάλη διαφορά δυναμικότητας που χωρίζει τις δύο ομάδες, όμως επειδή μιλάμε για ποδόσφαιρο, δικαιούνται οι φιλοξενούμενοι να ελπίζουν στο θετικό αποτέλεσμα.

Αρκεί φυσικά, να παρουσιάσουν πολύ καλύτερη εικόνα από τα δύο τελευταία παιχνίδια τους απέναντι σε ΑΕΚ και Ανόρθωση, όπου γνώρισαν ισάριθμες ήττες, παρά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της Παφιακής ομάδας.

Ο Κάμερον Τόσακ έχει σίγουρα πάρα πολλά να διορθώσει, προκειμένου η ομάδα του να μπορεί να κοιτάζει στα μάτια τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες, αν και το μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο, θα είναι να παρουσιάσει έτοιμη την ομάδα του από την επόμενη (17η) αγωνιστική, όταν και θα ξεκινήσουν τα πιο βατά παιχνίδια με ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους με την Πάφο.

Από την άλλη, στο «στρατόπεδο» της Ομόνοιας, τα δεδομένα είναι πιο ξεκάθαρα. Η ήττα από τον Απόλλωνα και κυρίως ο τρόπος που ήρθε και έριξε την ομάδα από την κορυφή, πείσμωσε τους πάντες στο «Ηλίας Πούλλος» και περιμένουν πως και πως το παιχνίδι αυτό για να επιστρέψουν στις νίκες και στην κορυφή και αναμένοντας χωρίς άγχος, το αποτέλεσμα του σούπερ ντέρμπι ανάμεσα στην Ανόρθωση και τον ΑΠΟΕΛ, για να δουν αν θα παραμείνουν εκεί μόνοι ή με συγκάτοικο ή θα «πέσουν» ξανά στη 2η θέση.

Μπορεί φαινομενικά το ματς με την Πάφο FC να μην έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με άλλα ματς, λόγω και της κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι φιλοξενούμενοι, αλλά ο Χένινγκ Μπεργκ την έχει ήδη «πατήσει» μία φορά από τον συγκεκριμένο αντίπαλο στον Α΄ γύρο και έχει κτυπήσει… «καμπανάκι» στους παίκτες του, για να εμφανιστούν σοβαροί και πειθαρχημένοι σε ολόκληρο το 90λεπτο, σεβόμενοι τον αντίπαλο ο οποίος ναι μεν βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη, αλλά έχει ποιοτικούς παίκτες που αν βρεθούν σε καλή βραδιά, είναι ικανοί για όλα.

Ο Νορβηγός τεχνικός σχεδίασε το αγωνιστικό του πλάνο, έχοντας προηγουμένως «σκανάρει» την Πάφο και σίγουρα θα κάνει κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής, αφού είναι τιμωρημένοι λόγω καρτών οι Γκόμεθ και Λανγκ που ήταν βασικοί, ενώ επιστρέφει ο Λούφτνερ που εξέτισε την τιμωρία του, χωρίς φυσικά να αποκλείεται το ενδεχόμενο και άλλων κινήσεων στην… «σκακιέρα».

Θυμίζουμε ότι μετά το τέλος της τελευταίας προπόνησης της Πέμπτης (09/01), ανακοίνωσε την αποστολή, στην οποία συμπεριέλαβε 20 παίκτες.

Αναλυτικά:

Φαμπιάνο Ριμπέιρο, Χαράλαμπος Κυριακίδης, Ζοέλ Περέιρα, Κριστιάν Μανρίκε, Μίχαελ Λούφτνερ, Μίκου Φεντόρ, Βίτορ Γκόμες, Έρικ Μποτεάκ, Τόμας Χούμποτσαν, Γιαν Λέτσιακς, Χεν Έζρα, Μίκαελ Ορτέγα, Μαρίνος Τζιωνής, Ματ Νταρμπισάιαρ, Χάρης Μαυρίας, Ιωάννης Κούσουλος, Φάνος Κατελάρης, Τιάγκο Φερέιρα, Δημήτρης Χριστοφή και Ανδρόνικος Κακουλλής.

Στην αντίπερα όχθη, αλλαγές αναμένεται να κάνει και ο Κάμερον Τόσακ, τόσο σε πρόσωπα όσο και σε θέματα τακτικής για να διορθώσει τις… «ανορθογραφίες», έχοντας όμως για μία ακόμη φορά, γεμάτο ιατρικό δελτίο που περιορίζει σημαντικά τις επιλογές του.

Συγκεκριμένα, πέρα από τους σοβαρά τραυματίες Ιμπραχίμ και Βαρέλα που τέθηκαν εδώ και καιρό εκτός πλάνων για το υπόλοιπο της σεζόν, δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Πάντσεον, Φυλακτού, Ράσιτς, Σάνι, Σακό και Μπεριγκό, καθώς και οι τιμωρημένοι λόγω καρτών, Βαλεριάνος και Αντωνίου!

Θα έχει όμως ο Ουαλός τεχνικός στη διάθεση του τον Φόλπρεχτ που επέστρεψε από τον δανεισμό του και θα πάρει τη θέση του Λουλίνια που αποχώρησε από την ομάδα, ενδεχομένως και τον Ράκελς που επίσης επέστρεψε επίσης από δανεισμό, αλλά ακόμα δεν πάρθηκε οριστική απόφαση για το ποιον θα αντικαταστήσει στο ρόστερ.

Από εκεί και πέρα, επανήλθαν στις προπονήσεις οι Λαφράνς και Τόρες, ενώ την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή των Νέμετς και Βα που ήταν αμφίβολοι λόγω τραυματισμών…

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top