ΑΘΛΗΤΙΚΑ

EAK και Τράπεζα Κύπρου επιβραβεύουν τα Ανερχόμενα Ταλέντα

EAK και Τράπεζα Κύπρου επιβραβεύουν τα Ανερχόμενα Ταλέντα

Το έπαθλο θεσπίστηκε το 2008 προκειμένου να αναδείξει τους πρωταγωνιστές της επόμενης ημέρας, ενώ πλέον θα το παρουσιάζει η Τράπεζα Κύπρου

Λίγες ημέρες έμειναν για την 47η Γιορτή των Αρίστων της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020. Μια από τις πιο σημαντικές βραβεύσεις της βραδιάς είναι αναμφίβολα το έπαθλο Ανερχόμενο Ταλέντο το οποίο από φέτος υιοθετεί η Τράπεζα Κύπρου, χρυσός χορηγός της ΕΑΚ. Το έπαθλο θεσπίστηκε το 2008 για να αναδείξει και επιβραβεύσει τα νεαρά ταλέντα του κυπριακού αθλητισμού, που με τα πρώτα δείγματα γραφής τους είχαν επιτυχίες, αλλά και απέδειξαν ότι μπορούν να διακριθούν στο μέλλον. Έως τώρα με το έπαθλο Ανερχόμενο Ταλέντο της χρονιάς έχουν τιμηθεί 23 αθλητές και αθλήτριες.

 

Για το 2019 το Έπαθλο «Τράπεζας Κύπρου» Ανερχόμενο Ταλέντο θα απονεμηθεί στη νεαρή ιστιοπλόο Μαριλένα Μακρή, η οποία στην ηλικία των 16 χρόνων έγραψε ιστορία, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στα σκάφη τύπου Laser. Επιπλέον, εντός του 2019 πήρε δύο τέταρτες θέσεις σε μεγάλες διοργανώσεις: το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στην Αθήνα και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στον Καναδά. Συμμετείχε επίσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών.

 

«Αποδίδουμε τεράστια σημασία στην ανάδειξη των νεαρών αθλητών, καθώς είναι αυτοί που θα σηκώσουν στους ώμους τους το βάρος των επιτυχιών του κυπριακού αθλητισμού, τα επόμενα χρόνια. Αυτός είναι και ο λόγος που επιλέξαμε να συμβληθούμε με το έπαθλο που η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου απονέμει στο Ανερχόμενο Ταλέντο της χρονιάς. Θέλουμε να συγχαρούμε τη Μαριλένα Μακρή για τη φετινή βράβευση. Πρόκειται για μια αθλήτρια αλλά και μαθήτρια πρότυπο και ευελπιστούμε πως οι επιτυχίες της θα αποτελέσουν πρότυπο για μια ολόκληρη γενιά μαθητών» σημειώνει η Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου κα Έλλη Ιωαννίδου.

 

 

 

 

 

 

Η ιστορία του Επάθλου
Πριν τη Μαριλένα Μακρή, ακόμα 23 αθλητές και αθλήτριες έχουν τιμηθεί με το έπαθλο που απονέμεται στα Ανερχόμενα Ταλέντα.

 

Από το 2008 καθιερώθηκε η παράδοση του Επάθλου «Ανερχόμενο Ταλέντο». Μέσω αυτού η ΕΑΚ αναδεικνύει νεαρά ταλέντα του κυπριακού αθλητισμού, που με τα πρώτα δείγματα γραφής τους είχαν επιτυχίες, αλλά και απέδειξαν ότι μπορούν να διακριθούν στο μέλλον. Οι νεαροί αθλητές που πήραν το έπαθλο με βάση τις επιτυχίες τους στα αρχικά στάδια της καριέρας τους.

 

2008

Τιμοθέα Διόλα (ταεκβοντό)

Νίκος Θωμά (αυτοκίνητο)

Μιχάλης Μαλεκκίδης (ιστιοπλοΐα)

 

2009

Μαριώτα Αγγελοπούλου (μπιτς βόλεϊ) / Μανωλίνα Κωνσταντίνου (μπιτς βόλεϊ)

Στέλλα Χριστοφόρου (στίβος)

 

2010

Αλέξανδρος Πουρσανίδης (στίβος)

Λεόντια Καλλένου (στίβος)

 

2011

Μιχάλης Κρασιάς (γυμναστική)

 

2012

Πέτρος Χρυσοχός (τένις)

Έλενα Πρατσή (δίαθλο)

 

2013

Σκεύη Ανδρέου (στίβος)

Νικόλας Ιωαννίδης (δίαθλο-τρίαθλο)

 

2014

Ανδρέας Μακρής (ποδόσφαιρο)

Στέφανος Νικολαΐδης (σκοποβολή)

Θέμις Χριστοδουλίδου (ρυθμική γυμναστική)

 

 

 

2015

Μάριος Γεωργίου (ενόργανη γυμναστική)

Βασιλική Κούρρη (τζούντο)

 

2016

Ηλίας Γεωργίου (ενόργανη γυμναστική)

Γιώργος Κονιαράκης (στίβος)

 

2017

Μενέλαος Ευσταθίου (τένις)

Παναγιώτα Χαραλάμπους (σκοποβολή)

 

2018

Έλενα Αριστοδήμου (ποδόσφαιρο)

 

2019

Μαριλένα Μακρή (ιστιοπλοΐα)

 

Η Γιορτή των Αρίστων διοργανώνεται από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου ανελλιπώς από το 1974. Βρίσκεται υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού (ΚΟΑ), Μέγας Χορηγός είναι η ΟΠΑΠ Κύπρου, ενώ η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το ΡΙΚ. Χρυσοί Χορηγοί είναι η UNICARS, η Τράπεζα Κύπρου και η Cytavision. Χορηγός Επικοινωνίας το ΡΙΚ, ενώ η Καταμέτρηση των Ψήφων έγινε με την εγκυρότητα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Αθλοθέτης είναι η εταιρεία HERCULES. Χορηγοί της Γιορτής Αρίστων είναι οι CNP Cyprialife, Eneos Motor Oil, Psaltis Auto Parts, Heineken, Murphy’s Fine Ales & Food, Starbucks και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κύκκος. Υποστηρίζουν ACS Courier, Ticketour.com.cy, CONEQ Audio Visual Equipment και το οινοποιείο Άης Αμπέλης.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top