ΔΙΕΘΝΗ

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Αισιοδοξία μετά τις βροχοπτώσεις- Δεν έχει περάσει ακόμα ο κίνδυνος

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Αισιοδοξία μετά τις βροχοπτώσεις- Δεν έχει περάσει ακόμα ο κίνδυνος

Η κατάσταση με τις δασικές πυρκαγιές ηρέμησε κάπως στην Αυστραλία το Σάββατο 11/1 μετά από μια δύσκολη νύχτα για τους πυροσβέστες, με τους αρμόδιους να αναφέρουν ότι αναμένουν να επικρατήσει πιο ήπιος καιρός για τουλάχιστον μια εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αυξήσουν τις προσπάθειες για προστασία της χώρας από τις τεράστιες πυρκαγιές που συνεχίζουν να μαίνονται.

 

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, οι πιο δροσερές θερμοκρασίες και η βροχόπτωση βελτίωσαν τις συνθήκες μετά την εκδήλωση ισχυρών νότιων ανέμων την Παρασκευή 10/1 με ισχύ άνω των 100 χιλιομέτρων την ώρα, που αναζωπύρωσαν ορισμένες πυρκαγιές στην ανατολική ακτή σε επίπεδα προειδοποίησης εκτάκτου ανάγκης.

Αυτή η ανάπαυλα, η οποία ήταν πολύ αναγκαία, αποτελεί μια ευκαιρία να συγκεντρώσουμε δυνάμεις και να προσπαθήσουμε να έχουμε «το πάνω χέρι» έναντι των πυρκαγιών, ανέφερε ο Επίτροπος της Αγροτικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Νοτίου Ουαλίας Σάιν Φιτζσίμονς.

«Φαίνεται ότι θα έχουμε τουλάχιστον μια εβδομάδα» είπε ο κ. Φιτζσίμονς σε ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους. «Θα είναι μάλλον οι καλύτερες επτά μέρες που είχαμε χωρίς την αύξηση του κινδύνου πολύ επικίνδυνων πυρκαγιών».

Η Αστυνομία της Νέας Νοτίου Ουαλίας σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι περιοχές που δεν επηρεάζονται από τις δασικές πυρκαγιές στη Νότιο Ακτή, τα οποία αποτελούν δημοφιλή προορισμό διακοπών, είναι σε θέση να ανοίξουν και πάλι για τους επισκέπτες, αν και τα εθνικά πάρκα θα παραμείνουν κλειστά ως την 1η Φεβρουαρίου.

Οι αρμόδιοι καλούν του ξένους τουρίστες να συνεχίσουν να επισκέπτονται την Αυστραλία, η οποία βασίζεται στο εισόδημά της από τον τουρισμό, που αντιστοιχεί στο 3,1% του ΑΕΠ της χώρας.

Αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής Νοτίου Αυστραλίας ανέφεραν ότι η κατάσταση στη Νήσο Καγκουρό έχει σταθεροποιηθεί, αφότου οι πυρκαγιές, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί από τον Δήμαρχο της νήσου Μάικλ Πένγκιλ στο Twitter σαν «κόλαση στη γη», κατέκαψαν 200.000 στρέμματα.

Από τις 27 Οκτωβρίου, 27 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Αυστραλία και χιλιάδες αναγκάστηκαν να εκκενώσουν επανειλημμένα τα σπίτια τους καθώς τεράστιες και απρόβλεπτες πυρκαγιές κατέκαψαν πάνω από 10,3 εκατ. στρέμματα, μια περιοχή του μεγέθους περίπου της Νοτίου Κορέας.

Η Όπερα του Σίδνεϋ αναμένεται να φωτίσει τα πανιά της το Σάββατο το βράδυ με μια παρουσίαση από εικόνες από την κρίση με τις πυρκαγιές τους τελευταίους τρεις μήνες, προς τιμήν όλων όσοι επηρεάστηκαν και όσων εργάζονται για καταπολέμησή τους.

Παρά την ανάπαυλα του Σαββάτου, οι αρχές ήταν ξεκάθαρες ότι ακόμα δεν έχει περάσει ο κίνδυνος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top