Νέα τραγωδία: 11 νεκροί, εκ των οποίων 8 παιδιά, σε ναυάγιο στo Αιγαίο

Νέα τραγωδία: 11 νεκροί, εκ των οποίων 8 παιδιά, σε ναυάγιο στo Αιγαίο

Ανείπωτη τραγωδία με πρόσφυγες ανοιχτά των τουρκικών ακτών. Τουλάχιστον 11 μετανάστες, εκ των οποίων οι οκτώ ήταν παιδιά – πνίγηκαν στη θάλασσα του Αιγαίου, ανάμεσα σε Τουρκία και Χίο, έπειτα από ανατροπή βάρκας, σε κοντινή απόσταση από τις τουρκικές ακτές. Πρόκειται για νέα τραγωδία μετά από αυτή στους Παξούς.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Anadolu», πέραν των 11 νεκρών, ακόμη οκτώ άτομα διασώθηκαν από τις αρχές ασφαλείας της Τουρκίας και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στο Τσεσμέ. Η εθνικότητα των θυμάτων παραμένει αδιευκρίνιστη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε λίγες ώρες μετά τη βύθιση σκάφους με μετανάστες νοτιοδυτικά των Παξών, στο Ιόνιο. Συνολικά 12 άτομα πνίγηκαν στα παγωμένα νερά της θάλασσας, ενώ 21 διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας από τους οποίους οι 13 πήραν εξιτήριο, ενώ υπάρχει αγωνία για τους αγνοούμενους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεραπετρίτης: Αταλάντευτη στήριξη στην επανένωση της Κύπρου στη βάση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης

Γεραπετρίτης: Αταλάντευτη στήριξη στην επανένωση της Κύπρου στη βάση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Κόμπο είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, στο πλαίσιο της στενής και διαρκούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE