Επικίνδυνα για την υγεία και ασφάλειά των καταναλωτών 36 συνολικά προϊόντα

Επικίνδυνα για την υγεία και ασφάλειά των καταναλωτών 36 συνολικά προϊόντα

Τριανταεξι στο σύνολο προϊοντα βρέθηκαν επικίνδυνα για την υγεία και ασφάλεια των καταναλωτών.

 

Επικίνδυνα για την υγεία και την ασφάλειά των καταναλωτών είναι 36 συνολικά προϊόντα αναφέρει η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή (ΥΠΚ) του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, ως αρμόδια αρχή στην Κύπρο για τη λειτουργία και διαχείριση του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Επικίνδυνα Προϊόντα που δεν είναι τρόφιμα.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας, "τα προϊόντα αυτά εντοπίστηκαν στις αγορές διαφόρων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη συνέχεια κοινοποιήθηκαν στο Σύστημα GRAS-RAPEX ενώ οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν για τα επικίνδυνα προϊόντα στην ιστοσελίδα της ΥΠΚ στη διεύθυνση : www.consumer.gov.cy ".

Τα 36 προϊόντα κατανεμήθηκαν για σκοπούς ελέγχου της αγοράς ως ακολούθως:

Οκτώ (8) στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή.
Δεκαεννέα (19) στο Τμήμα Φαρμακευτικών Υπηρεσιών.
Έξι (6) στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών.
Δύο (2) στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.
Ένα (1) στην Υπηρεσία Μεταλλείων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από τη συνάντηση των διαπραγματευτών στο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν: Τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό

Από τη συνάντηση των διαπραγματευτών στο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν: Τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό

Σε μια κρίσιμη εβδομάδα για την πορεία του Κυπριακού εισέρχεται η διαδικασία, με την σημερινή συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο πλευρών να αποτελεί το πρώτο βήμα της προετοιμασίας για το τετ α τετ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν, στις 26 Αυγούστου.

BEST OF TOTHEMAONLINE