Μέρκελ: Χαμηλές προσδοκίες για τη Διάσκεψη για τη Λιβύη

Μέρκελ: Χαμηλές προσδοκίες για τη Διάσκεψη για τη Λιβύη

Για χαμηλές προσδοκίες σχετικά με τα αποτελέσματα της επικείμενης Διάσκεψης για τη Λιβύη στο Βερολίνο, έκανε λόγο η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν γερμανικά ΜΜΕ, η Καγκελάρος Μέρκελ σε χθεσινοβραδινή της ομιλία σε ανώτερα στελέχη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη Διάσκεψη για τη Λιβύη, που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 19 Ιανουαρίου. «Ήρθε η ώρα να δούμε εάν θα υπάρξει πολιτική λύση σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο. Είναι σημαντικό ότι στη διάσκεψη παίρνουν μέρος ο Ερντογάν και ο Πούτιν. Παρόλα αυτά υπάρχουν χαμηλές προσδοκίες, όσο στη Λιβύη εμπλέκονται εξωτερικές στρατιωτικές δυνάμεις και δεν υπάρχει πολιτική λύση», δήλωσε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE