ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Καλεί ακόμα και παίκτες για καταθέσεις το ΤΑΕ Αρχηγείου – Υπόθεση με 21 στοιχήματα, 7 στερλίνων και 21 σεντς

ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Καλεί ακόμα και παίκτες για καταθέσεις το ΤΑΕ Αρχηγείου – Υπόθεση με 21 στοιχήματα, 7 στερλίνων και 21 σεντς

Ακόμη τέσσερις φακέλους με αγώνες για τους οποίους υπάρχει αξιοπερίεργη στοιχηματική δραστηριότητα απέστειλε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (15/01) η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου στην Αστυνομία.

Του Φάνη Μακρίδη

Το ΤΑΕ Αρχηγείου θα αναλάβει αμέσως τη σχετική διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά συνολικά πέντε αγώνες (σ.σ. είχε σταλθεί κι ένας φάκελος την Τρίτη 07/01).

Αρμόδια πηγή ανέφερε στο ThemaOnline, πως θεωρείται δεδομένο ότι θα κληθούν ακόμα και οι παίκτες που συμμετείχαν στις εν λόγω αναμετρήσεις, προκειμένου να δώσουν κατάθεση. «Θα γίνει ό,τι και στο παρελθόν. Υπάρχει ογκωδέστατο υλικό για άλλους αγώνες που ήταν ύποπτοι και εξετάστηκαν από την Αστυνομία παλιότερα. Και τότε είχε κληθεί μεγάλος αριθμός ποδοσφαιριστών για κατάθεση» μας ανέφερε η ίδια πηγή πληροφόρησης.

Αμφιβολίες…
Πάντως, από άτομα με καλή γνώση του θέματος εκφράζονται σοβαρές αμφιβολίες κατά πόσον θα στοιχειοθετηθεί υπόθεση και θα φθάσει μέχρι το δικαστήριο. Άτομο με κύρος που παρακολουθεί το θέμα εδώ και χρόνια, ανέφερε στην ιστοσελίδα μας πως «κάθε φορά το θέμα προκαλεί αίσθηση, ωστόσο, ποτέ δεν έχει στοιχειοθετηθεί υπόθεση». Και πρόσθεσε πως ουδέποτε έχει καταθέσει κάποιος ότι συμμετείχε σε χειραγωγημένο αγώνα, ώστε η μαρτυρία του να μπορεί να αποτελέσει βάση για άσκηση ποινικής δίωξης.

Η μεθοδολογία
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η UEFA είναι συμβεβλημένη με εταιρεία που παρακολουθεί διεθνώς τα αξιοπερίεργα πονταρίσματα και βάσει μιας μεθοδολογίας μπορεί να καταλήξει στους αγώνες, οι οποίοι ενδεχομένως να έχουν χειραγωγηθεί. Κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των αγώνων εξετάζεται και οπτικό υλικό των ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων, αν υπάρχει τέτοιο. Χωρίς μαρτυρία, ωστόσο, δεν μπορεί να υπάρξει υπόθεση.

Επτά στερλίνες…
Εξάλλου, πηγή του ThemaOnline ανέφερε πως, παρά την επικρατούσα άποψη, η UEFA δεν θεωρεί ύποπτους αγώνες μόνο όσους έχουν μεγάλο τζίρο, δηλαδή ποντάρισμα υψηλών ποσών. Άτομο που γνωρίζει καλά τα δεδομένα μας περιέγραψε μια αξιοπερίεργη υπόθεση. «Η Αστυνομία κλήθηκε να εξετάσει αγώνα για τον οποίο παίχθηκαν 21 στοιχήματα, συνολικής αξίας 7 στερλίνων και 21 σεντς, ενώ τα πονταρίσματα ήταν από 5 σεντς μέχρι και 1 στερλίνα….» μας ανέφερε με νόημα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top