ΗΠΑ: Η Βουλή ενέκρινε τη διαβίβαση στη Γερουσία των άρθρων παραπομπής του Προέδρου Τραμπ

ΗΠΑ: Η Βουλή ενέκρινε τη διαβίβαση στη Γερουσία των άρθρων παραπομπής του Προέδρου Τραμπ

H Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε τη διαβίβαση στη Γερουσία των δύο άρθρων παραπομπής ενάντια στον Ντόναλντ Τραμπ, ανοίγοντας το δρόμο για την έναρξη της δίκης του Αμερικανού Προέδρου.


Με ψήφους 228 υπέρ και 193 κατά, η Βουλή, ακολουθώντας κατά κύριο λόγο κομματικές γραμμές, επίσης ενέκρινε την ομάδα των επτά Δημοκρατικών Βουλευτών - κατηγόρων στη δίκη για την καθαίρεση του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου.

Ο Βουλευτής Άνταμ Σιφ ορίστηκε επικεφαλής της ομάδας αυτής.  «Βρισκόμαστε εδώ σήμερα να περάσουμε ένα πολύ σημαντικό κατώφλι στην αμερικανική Ιστορία», τόνισε πριν από τη ψηφοφορία, από το βήμα της Βουλής η Δημοκρατική Πρόεδρος Νάνσι Πελόζι.

Οι προκαταρκτικές ενέργειες στη δίκη στην Γερουσία αναμένονται να ξεκινήσουν αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Νέα προοπτική στο Κυπριακό, 52 χρόνια μετά την εισβολή - «Το status quo δεν μπορεί να είναι το μέλλον μας»

ΠτΔ: Νέα προοπτική στο Κυπριακό, 52 χρόνια μετά την εισβολή - «Το status quo δεν μπορεί να είναι το μέλλον μας»

Πενήντα δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη να τονίζει ότι ο τερματισμός της κατοχής, η απελευθέρωση και η επανένωση της πατρίδας παραμένουν ύψιστη εθνική προτεραιότητα.

BEST OF TOTHEMAONLINE