ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Οι Καναδοί ερευνητές επισκέφτηκαν το σημείο συντριβής- Τι ζητούν

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Οι Καναδοί ερευνητές επισκέφτηκαν το σημείο συντριβής- Τι ζητούν

Μια ομάδα Καναδών ερευνητών επισκέφτηκε το σημείο συντριβής του ουκρανικού Μπόινγκ που καταρρίφθηκε από ιρανικό πύραυλο, σκοτώνοντας και τους 176 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους 57 Καναδούς υπηκόους.


Ο Yπουργός Μεταφορών του Καναδά Μαρκ Γκαρνό ανέφερε την Τετάρτη 15/1 σε συνέντευξη Τύπου πως η καναδική ερευνητική ομάδα θα εξετάσει αργότερα τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Πρόσθεσε πως οι ερευνητές δεν έχουν λάβει ακόμη έγκριση πρόσβασης στους καταγραφείς στοιχείων πτήσης και του αποτυπωτή ομιλίας.

Το Ιράν έχει εκδώσει ταξιδιωτικές θεωρήσεις στους Καναδούς αξιωματούχους, που βρίσκονται στη χώρα για να διερευνήσουν πώς και γιατί ιρανικές δυνάμεις κατέρριψαν το ουκρανικό αεροσκάφος στις 8 Ιανουαρίου.

«Επισκέφτηκαν το σημείο συντριβής...Σήμερα δύο ερευνητές θα εξετάσουν τα συντρίμμια», τόνισε ο Γκαρνό.

«Αυτό που μας έχει ειπωθεί από τους Ιρανούς είναι ότι θα μας επιτραπεί να συμμετάσχουμε όχι μόνο στην αποκρυπτογράφηση των (μαύρων) κουτιών, αλλά επίσης στην ανάλυση», σημείωσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αννίτα Δημητρίου: Η απόφαση για απόσυρση και η απάντηση για «στημένα παιχνίδια» και «κόλπα κάτω από το τραπέζι» (VIDEO)

Αννίτα Δημητρίου: Η απόφαση για απόσυρση και η απάντηση για «στημένα παιχνίδια» και «κόλπα κάτω από το τραπέζι» (VIDEO)

Σε μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που κλήθηκε ποτέ να λάβει παραδέχθηκε ότι προχώρησε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου όσον αφορά την απόσυρση της από το χρίσμα για τις Προεδρικές του 2028.

BEST OF TOTHEMAONLINE