ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Οι Καναδοί ερευνητές επισκέφτηκαν το σημείο συντριβής- Τι ζητούν

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Οι Καναδοί ερευνητές επισκέφτηκαν το σημείο συντριβής- Τι ζητούν

Μια ομάδα Καναδών ερευνητών επισκέφτηκε το σημείο συντριβής του ουκρανικού Μπόινγκ που καταρρίφθηκε από ιρανικό πύραυλο, σκοτώνοντας και τους 176 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους 57 Καναδούς υπηκόους.


Ο Yπουργός Μεταφορών του Καναδά Μαρκ Γκαρνό ανέφερε την Τετάρτη 15/1 σε συνέντευξη Τύπου πως η καναδική ερευνητική ομάδα θα εξετάσει αργότερα τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Πρόσθεσε πως οι ερευνητές δεν έχουν λάβει ακόμη έγκριση πρόσβασης στους καταγραφείς στοιχείων πτήσης και του αποτυπωτή ομιλίας.

Το Ιράν έχει εκδώσει ταξιδιωτικές θεωρήσεις στους Καναδούς αξιωματούχους, που βρίσκονται στη χώρα για να διερευνήσουν πώς και γιατί ιρανικές δυνάμεις κατέρριψαν το ουκρανικό αεροσκάφος στις 8 Ιανουαρίου.

«Επισκέφτηκαν το σημείο συντριβής...Σήμερα δύο ερευνητές θα εξετάσουν τα συντρίμμια», τόνισε ο Γκαρνό.

«Αυτό που μας έχει ειπωθεί από τους Ιρανούς είναι ότι θα μας επιτραπεί να συμμετάσχουμε όχι μόνο στην αποκρυπτογράφηση των (μαύρων) κουτιών, αλλά επίσης στην ανάλυση», σημείωσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Το σύστημα επιλογής μελών ημικρατικών οργανισμών δεν είναι τέλειο και γίνονται ενέργειες για βελτίωσή του, όμως είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που υπήρχε προηγουμένως, όταν βασικό κριτήριο ήταν η κομματική ταυτότητα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας «άδικη» την κριτική κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τους πρόσφατους διορισμούς σε Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, αφού όπως είπε, οι εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου υιοθετήθηκαν σε ποσοστό 78%.

BEST OF TOTHEMAONLINE