ΔΙΕΘΝΗ

Οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ καταδεικνύουν μέτριο ρυθμό ανάπτυξης

Οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ καταδεικνύουν μέτριο ρυθμό ανάπτυξης

Αύξηση, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, σημείωσαν τον Δεκέμβριο οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, με τα νοικοκυριά να προβαίνουν σε αγορές ενός φάσματος αγαθών, έστω και αν περιόρισαν τις αγορές αυτοκινήτων, καταδεικνύοντας ότι η οικονομία διατηρούσε έναν μέτριο ρυθμό ανάπτυξης στο τέλος του 2019.

Άλλα οικονομικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Πέμπτη, κατέδειξαν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπόβαλαν αίτηση για παροχή επιδόματος ανεργίας μειώθηκε για μια πέμπτη συνεχή εβδομάδα το περασμένο πενθήμερο, δείχνοντας ότι η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή παρά την πρόσφατη επιβράδυνση στην αύξηση της απασχόλησης.

Αυτό θα συμβάλει στη διατήρηση των καταναλωτικών δαπανών και πιθανώς θα διατηρήσει την πιο μακροχρόνια οικονομική ανάπτυξη στην ιστορία των ΗΠΑ, η οποία αναπτύσσεται για 11ο συνεχόμενο έτος.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, Fed, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η οικονομία συνέχισε να αναπτύσσεται με μέτριο ρυθμό στις τελευταίες έξι εβδομάδες του 2019.

Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ έχει υποδείξει ότι θα μπορούσε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια τουλάχιστον κατά το τρέχον έτος μετά τη μείωση του κόστους δανεισμού τρεις φορές το 2019.
 
"Υπάρχουν περισσότερα καύσιμα στη δεξαμενή αυτής της οικονομικής ανάπτυξης", δήλωσε ο Chris Rupkey, επικεφαλής οικονομολόγος της MUFG στη Νέα Υόρκη.

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,3% τον προηγούμενο μήνα. Επιπλέον η αναθεώρηση των στοιχείων για το Νοέμβριο έδειξε ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,3%, αντί για αύξηση 0,2% όπως είχε αναφερθεί προηγουμένως.
 
Οι οικονομολόγοι που ερωτήθηκαν από το Reuters ανέμεναν πως οι λιανικές πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 0,3% το Δεκέμβριο.
 
Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2018, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 5,8%. Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3,6% το 2019.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top