Η Ολομέλεια της Βουλής συνέρχεται στην πρώτη συνεδρία του 2020

Η Ολομέλεια της Βουλής συνέρχεται στην πρώτη συνεδρία του 2020

Συνέρχεται την Παρασκευή 17/1 η Ολομέλεια της Βουλής στην πρώτη συνεδρία του σώματος το 2020.

 

Στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας ξεχωρίζει το Σχέδιο ψηφίσματος της Βουλής των Αντιπροσώπων σχετικά με το Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ Τουρκίας και Κυβέρνησης Σαράτζ της Λιβύης για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΚΟ.
 
Σε ό,τι αφορά το νομοθετικό έργο σημαντικό κρίνεται το νομοσχέδιο προς ρύθμιση της δυνατότητας άρσης του απορρήτου της ιδιωτικής επικοινωνίας για την πρόληψη και την καταστολή του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας.
 
Στην ημερήσια διάταξη το νομοθετικό σώμα έχει επίσης τους Προϋπολογισμούς,  του του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας  (ΟΚΥπΥ), του Πανεπιστημίου Κύπρου, του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, του Ταμείου Τουρκοκυπριακών Περιουσιών και σχέδιο απόφασης με το οποίο εξουσιοδοτεί εκταμίευση του δωδεκατημορίου του Φεβρουαρίου του 2020 για τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και τους φορείς των οποίων οι προϋπολογισμοί του 2020 δεν έχουν ψηφιστεί από την Βουλή.
 
Επίσης στην ημερήσια διάταξη επανήλθε η απόφαση του νομοθετικού σώματος για έγκριση κυβερνητικής εγγύησης προς την εταιρεία «Alfa  Mediterranean Enterprises Ltd» ύψους €60.185.628 για χρηματοδότηση έργου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού προγράμματος NER300.
 
Σημαντικές θεωρούνται και οι προτάσεις νόμου,  για τη θεσμοθέτηση της διαδικασίας πρόληψης και αντιμετώπισης των φαινομένων ενδοσχολικής βίας και σχολικού εκφοβισμού (κοινοβουλευτική ομάδα ΔΗΣΥ- Παύλος Μυλωνάς, ΔΗΚΟ) και για το ενοικιοστάσιο που στοχεύει να καταστούν αποτελεσματικότερες οι διαδικασίες ανάκτησης ιδιοκτησίας και  είσπραξης  οφειλόμενων  ενοικίων,  σε περίπτωση  που  ενοικιαστές  δεν  ανταποκρίνονται  στις συμβατικές τους υποχρεώσεις (εξώσεις, κοινοβουλευτική ομάδα ΔΗΣΥ).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

Συνεχίζονται σήμερα στις Βρυξέλλες οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατά τις οποίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχτηκε συγχαρητήρια από επικεφαλής ευρωπαϊκών θεσμών και ομολόγων του για την πρόοδο που επιτεύχθηκε τους τελευταίους έξι μήνες σε διάφορα θέματα, θα παρουσιάσει τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί επί Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ σε σχέση με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο. 

BEST OF TOTHEMAONLINE