ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπόθεση 19χρόνης Αγγλίδας: Κατέθεσε έφεση στο Ανώτατο και ζητά να ανατραπεί η απόφαση ενοχής

Υπόθεση 19χρόνης Αγγλίδας: Κατέθεσε έφεση στο Ανώτατο και ζητά να ανατραπεί η απόφαση ενοχής

Δεν το βάζει κάτω και κάνει έφεση, η οικογένεια της 19χρόνης Αγγλίδας η οποία είχε καταγγείλει στην Αστυνομία στις 17 Ιουλίου 2019 ότι είχε υποστεί βιασμό από τους Ισραηλινούς.

 

Ωστόσο το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου  στις 30 Δεκεμβρίου 2019 αποφάσισε οτι η Αγγλίδα είναι ένοχη πέραν πάσης αμφιβολίας , η οποία κατηγορείτο για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης ύστερα από ψευδή καταγγελία της ότι στις 17/7/19 είχε βιαστεί από 12 Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα. 

Η οικογένεια της είχε δηλώσει πριν λίγες μέρες οτι θα καταθέσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, στην Κύπρο κατά της καταδικαστικής απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, κάτι που πραγματοποίησε.

Οι δικηγόροι της 19χρόνης κατέθεσαν έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, στην Κύπρο, υποστηρίζοντας ότι η δικαστική διαδικασία στην Κύπρο παραβίασε τα ανθρώπινα δικαιώματα της πελάτισσάς τους. Μέσα απο την έφεση ζητούν όπως ανατραπεί η απόφαση που την έκρινε ένοχη σε υπόθεσης δημόσιας βλάβης.

Οπως δήλωσε ο δικηγόρος Μάικλ Πόλακ από την οργάνωση «Justice Abroad» σε αγγλικά ΜΜΕ , η αντιμετώπιση που έτυχαν τόσο η 19χρονη, όσο και οι νομικοί της εκπρόσωποι ήταν σε αντίθεση με τη μεταχείριση των μαρτύρων και των κατηγόρων.

Οι δικηγόροι της και η οικογένεια της φαίνονται αποφασισμένοι να φθάσουν μέχρι και το Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) σε περίπτωση που δεν ανατραπεί η καταδικαστική απόφαση από το Ανώτατο.

Οπως είναι γνωστόν η 19χρόνη επέστρεψε στο σπίτι της, από τις 8 Ιανουαρίου 2019, μία μέρα μετά την ανακοίνωση της ποινής σε βάρος της από τον επαρχιακό δικαστή Μιχάλη Παπαθανασίου. Η ποινή ήταν τετράμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ:

Ήταν 17 Ιουλίου 2019, όταν η 19χρονη παρουσιάστηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Αμμοχώστου και κατάγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από 12 νεαρούς Ισραηλινούς σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αγ. Νάπα.

Οι Ισραηλινοί συλλαμβάνονται και προφυλακίζονται για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Δέκα μέρες μετά, στις 27 Ιουλίου 2019, η Αγγλίδα δίνει νέα θεληματική κατάθεση στην Αστυνομία, με την οποία αναιρεί την αρχική της καταγγελία περί βιασμού της και αναφέρει ότι προέβη στην καταγγελία αυτή για να εκδικηθεί τους Ισραηλινούς. Οπως εξήγησε στην κατάθεση ήθελε να τους εκδικηθεί, διότι την ώρα της σεξουαλικής πράξης ορισμένοι απ’ αυτούς την βιντεογραφούσαν με το κινητό τους τηλέφωνο.

Μετά την κατάθεση αυτή, οι νεαροί Ισραηλινοί αφήνονται ελεύθεροι κι επέστρεφουν στη χώρα τους.

Η 19χρονη Αγγλίδα κατηγορήθηκε γραπτώς για υπόθεση δημόσιας βλάβης, αλλά όταν πρωτοεμφανίστηκε στο δικαστήριο για να κατηγορηθεί, αρνήθηκε ενοχή στην κατηγορία, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι η δεύτερη κατάθεση που έδωσε στις 27 Ιουλίου ήταν προϊόν πιέσεων και απειλών που είχε δεχθεί από μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Διεξήχθη δίκη εντός δίκης και το δικαστήριο, στην ενδιάμεση απόφασή του, έκρινε ότι η επίδικη κατάθεση δόθηκε οικειοθελώς από την 19χρονη και ότι δεν είχε δεχθεί καμία πίεση από τους αστυνομικούς.

Η υπεράσπιση της κοπέλας συνέχισε να εμμένει στην αρχική της θέση, ότι δηλαδή υπέστη βιασμό από τους Ισραηλινούς και έτσι συνέχισε την ακροαματική διαδικασία.

Μετά απο πολύμηνη διαδικασία, το δικαστήριο έκρινε ένοχη την 19χρονη στο αδίκημα της δημόσιας βλάβης και στις 7 Ιανουαρίου 2020 την καταδίκασε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, ώστε να έχει μια δεύτερη ευκαιρία για να φτιάξει τη ζωή της και να συνεχίσει τις σπουδές της στη χώρα της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top