Έντονα ενοχλημένη η Λευκωσία από τη νέα έκνομη ενέργεια Τουρκίας λέει ο Κούσιος

Έντονα ενοχλημένη η Λευκωσία από τη νέα έκνομη ενέργεια Τουρκίας λέει ο Κούσιος

Είμαστε έντονα ενοχλημένοι από τη νέα έκνομη ενέργεια της Τουρκίας που αφορά την επέμβασή της στο τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ύστερα από συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργο Λιλλήκα.

Ο κ. Κούσιος ανέφερε πως δυστυχώς η Τουρκία έχει γίνει ο πειρατής της Μεσογείου και της Ανατολικής Μεσογείου, και δεν σέβεται ούτε το διεθνές δίκαιο, ούτε τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών αλλά και δεν λαμβάνει υπόψη ούτε την ΕΕ ούτε χώρες οι οποίες έχουν επανειλημμένα καταδικάσει τις έκνομες της προσπάθειες, περιλαμβανομένων της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Βρετανίας. Υπενθύμισε εξάλλου τα σχετικά συμπεράσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
 
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη σημερινή συμμετοχή του ΥΠΕΞ, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ όπου, όπως είπε, θα θέσει πολύ έντονα το θέμα της νέας παραβίασης από την Τουρκία και θα ζητήσει την πιο ενεργό ανάμειξη της ΕΕ όχι μόνο για το θέμα της νέας απαράδεκτης και παράνομης ενέργειας της Τουρκίας αλλά και την πιο έντονη δραστηριοποίηση της ΕΕ σε όλα τα θέματα που απασχολούν την Ανατολική Μεσόγειο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης στέλνει μήνυμα στον Γκουτέρες: «Να συγκαλέσει διευρυμένη διάσκεψη» - Τι ζητά για το Κυπριακό

Χριστοδουλίδης στέλνει μήνυμα στον Γκουτέρες: «Να συγκαλέσει διευρυμένη διάσκεψη» - Τι ζητά για το Κυπριακό

Μήνυμα προς τον ΓΓ των ΗΕ για την ανάγκη να συγκαλέσει μια διευρυμένη διάσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανακοινωθεί η επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί που είχαν διακοπεί έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα υπογράμμισε ότι η ΕΕ χρειάζεται μια επανενωμένη Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE