Γερμανός ΚΕ: Κατανοούμε τις ανησυχίες της Ελλάδας για τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

Γερμανός ΚΕ: Κατανοούμε τις ανησυχίες της Ελλάδας για τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

Η απουσία της Ελλάδας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη έγινε αποτέλεσε και πάλι θέμα ερωτήσεων στην σημερινή κυβερνητική ενημέρωση του Γερμανού Κυβερνητικού Εκπροσώπου.
 

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ ερωτώμενος σχετικά, απάντησε πως "η Ελλάδα έχει ανησυχίες λόγω της συμφωνίας για την ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, κατανοούμε και συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες αυτές, συζητήσαμε για τις ανησυχίες αυτές στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ωστόσο εχθές δεν ήταν αυτό το θέμα της Διάσκεψης. Καλέσαμε εδώ εξωτερικές δυνάμεις, αυτές δηλαδή που επηρεάζουν και εξοπλίζουν τα δύο μέρη στη Λιβύη".
 
Όσο για το εάν η Ελλάδα θα θέσει βέτο στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών και στην Σύνοδο Κορυφής -όπως ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός-  ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε "να ρωτήσετε στην Αθήνα για  το τι θα κάνει".

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΑΤΑ: Έπεσαν οι υπογραφές για καταρχήν συμφωνία - «Ικανοποποίηση για την στάση όλων στη δημιουργία ενός πλαισίου για σταθερότητα»

ΑΤΑ: Έπεσαν οι υπογραφές για καταρχήν συμφωνία - «Ικανοποποίηση για την στάση όλων στη δημιουργία ενός πλαισίου για σταθερότητα»

Υπογράφηκε στις 14:00 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 13/11, η καταρχήν συμφωνία για την ΑΤΑ από τους κοινωνικούς εταίρους, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE