Γερμανός ΚΕ: Κατανοούμε τις ανησυχίες της Ελλάδας για τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

Γερμανός ΚΕ: Κατανοούμε τις ανησυχίες της Ελλάδας για τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

Η απουσία της Ελλάδας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη έγινε αποτέλεσε και πάλι θέμα ερωτήσεων στην σημερινή κυβερνητική ενημέρωση του Γερμανού Κυβερνητικού Εκπροσώπου.
 

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ ερωτώμενος σχετικά, απάντησε πως "η Ελλάδα έχει ανησυχίες λόγω της συμφωνίας για την ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, κατανοούμε και συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες αυτές, συζητήσαμε για τις ανησυχίες αυτές στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ωστόσο εχθές δεν ήταν αυτό το θέμα της Διάσκεψης. Καλέσαμε εδώ εξωτερικές δυνάμεις, αυτές δηλαδή που επηρεάζουν και εξοπλίζουν τα δύο μέρη στη Λιβύη".
 
Όσο για το εάν η Ελλάδα θα θέσει βέτο στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών και στην Σύνοδο Κορυφής -όπως ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός-  ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε "να ρωτήσετε στην Αθήνα για  το τι θα κάνει".

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: 11η μέρα πολέμου - Στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ - Οι IDF έπληξαν ξανά Τεχεράνη και Λίβανο

LIVE: 11η μέρα πολέμου - Στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ - Οι IDF έπληξαν ξανά Τεχεράνη και Λίβανο

Στα Στενά του Ορμούζ φαίνεται να μεταφέρεται το επίκεντρο του πολέμου στη Μέση Ανατολή κατά την11η μέρα πολέμου, καθώς οι οικονομικές συνέπειες από την αδυναμία μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου από τις χώρες του Κόλπου, επηρεάζουν πλέον ολόκληρο τον πλανήτη. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE