ΚΥΠΡΟΣ: Το 12,2% δεν τα βγάζει πέρα - Το κόστος ζωής καθίσταται δυσβάσταχτο

ΚΥΠΡΟΣ: Το 12,2% δεν τα βγάζει πέρα - Το κόστος ζωής καθίσταται δυσβάσταχτο

Μετά και το νέο χαράτσι στα καύσιμα «το κόστος πλέον στην Κύπρο καθίσταται δυσβάσταχτο για μια οικογένεια εργαζομένων, για τους συνταξιούχους, για τους άνεργους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ).

Προσθέτει ότι «οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού καλούνται να πληρώσουν την αποτυχία της κυβέρνησης, η οποία επειδή δεν κατάφερε να εκπληρώσει τους στόχους της Κύπρου έναντι της ΕΕ για το ποσοστό ένταξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αποφάσισε να μετακυλήσει την αποτυχία της στις πλάτες των καταναλωτών».
 
«Είναι προφανές ότι ενώ η κυβέρνηση με μεγάλη ευκολία και προθυμία μετακυλίει το κόστος στις πλάτες των πολιτών, δεν παρουσιάζεται το ίδιο έτοιμη να διευρύνει την κοινωνική πολιτική και να εφαρμόσει πολιτικές δικαιότερης ανακατανομής των εισοδημάτων», συνεχίζει η ΠΕΟ.
 
Προσθέτει ότι «από το 2013 που ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση, όποτε συζητείτο το θέμα της χρήσης ΑΠΕ στην παραγωγή ενέργειας και των υποχρεώσεων μας έναντι στην ΕΕ, διαβεβαίωνε ότι η Κύπρος θα ‘πιάσει’ τους στόχους της».
 
Καταλήγοντας η ΠΕΟ αναφέρει ότι «σήμερα, την αποτυχία της κυβέρνησης την πληρώνουν και πάλι τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα τη στιγμή που σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat, το 12,2% των νοικοκυριών στην Κύπρο αδυνατεί να πληρώσει έγκαιρα, λογαριασμούς κοινής ωφέλειας εξαιτίας οικονομικών δυσχερειών ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ κατά μέσο όρο είναι μόλις 7%».

AΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.