ΚΥΠΡΟΣ: Επιχείρηση «σκούπα» για την παράνομη εργοδότηση – 17 συλλήψεις σε δύο εργοτάξια

ΚΥΠΡΟΣ: Επιχείρηση «σκούπα» για την παράνομη εργοδότηση – 17 συλλήψεις σε δύο εργοτάξια

Στο στόχαστρο των αρχών βρίσκεται η παράνομη εργοδότηση και η παράνομη παραμονή στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αρχηγείου σε συνεργασία με τα Κλιμάκια Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου, μελών της ΜΜΑΔ, καθώς και επιθεωρητών του Τμήματος Εργασίας, διεξήγαγαν την Τρίτη 21/01 μεταξύ των ωρών 8π.μ. – 6μ.μ. στην επαρχία Λεμεσού, συντονισμένη επιχείρηση για πάταξη της παράνομης εργοδότησης και παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, σε δύο εργοτάξια στην επαρχία Λεμεσού, ελέγχθηκαν συνολικά 350 πρόσωπα διαφόρων εθνικοτήτων. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου προέκυψαν 17 συλλήψεις εκ των οποίων οι 13 αφορούσαν παράνομη απασχόληση αλλοδαπών, 3 που αφορούσαν καταρτισμό και κυκλοφορία πλαστών εγγράφων και 1 για παρεμπόδιση στο έργο της Αστυνομίας.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σε Αστυνομικούς Σταθμούς της επαρχίας Λεμεσού καθώς και στο ΤΑΕ Λεμεσού για τα περαιτέρω.

Επίσης, άλλα έξι πρόσωπα κλήθηκαν από την Αστυνομία για να κατηγορηθούν γραπτώς για το αδίκημα της παράνομης εργοδότησης αλλοδαπών.

Τέλος, από τους Επιθεωρητές του Τμήματος Εργασίας εκδόθηκαν ειδοποιήσεις σε 14 εργοδότες που αφορούσαν 55 πρόσωπα για αδήλωτη εργασία για το συνολικό ποσό των €192,000.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Μέτρησαν τα κουκιά τους στην Πινδάρου- Τι κρύβεται πίσω από την απόσυρση-σοκ Αννίτας και ποιος κερδίζει

ΔΗΣΥ: Μέτρησαν τα κουκιά τους στην Πινδάρου- Τι κρύβεται πίσω από την απόσυρση-σοκ Αννίτας και ποιος κερδίζει

Στην πολιτική, πέρα από τις δημόσιες τοποθετήσεις και τις διακηρύξεις περί ενότητας, υπάρχει πάντοτε και η αριθμητική. Και στον Δημοκρατικό Συναγερμό φαίνεται πως οι πρωταγωνιστές μέτρησαν τα κουκιά τους, προτού η Αννίτα Δημητρίου ανακοινώσει την απόφασή της να αποσυρθεί από την κούρσα για το προεδρικό χρίσμα του 2028.