ΚΥΠΡΟΣ: Επιχείρηση «σκούπα» για την παράνομη εργοδότηση – 17 συλλήψεις σε δύο εργοτάξια

ΚΥΠΡΟΣ: Επιχείρηση «σκούπα» για την παράνομη εργοδότηση – 17 συλλήψεις σε δύο εργοτάξια

Στο στόχαστρο των αρχών βρίσκεται η παράνομη εργοδότηση και η παράνομη παραμονή στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αρχηγείου σε συνεργασία με τα Κλιμάκια Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου, μελών της ΜΜΑΔ, καθώς και επιθεωρητών του Τμήματος Εργασίας, διεξήγαγαν την Τρίτη 21/01 μεταξύ των ωρών 8π.μ. – 6μ.μ. στην επαρχία Λεμεσού, συντονισμένη επιχείρηση για πάταξη της παράνομης εργοδότησης και παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, σε δύο εργοτάξια στην επαρχία Λεμεσού, ελέγχθηκαν συνολικά 350 πρόσωπα διαφόρων εθνικοτήτων. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου προέκυψαν 17 συλλήψεις εκ των οποίων οι 13 αφορούσαν παράνομη απασχόληση αλλοδαπών, 3 που αφορούσαν καταρτισμό και κυκλοφορία πλαστών εγγράφων και 1 για παρεμπόδιση στο έργο της Αστυνομίας.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σε Αστυνομικούς Σταθμούς της επαρχίας Λεμεσού καθώς και στο ΤΑΕ Λεμεσού για τα περαιτέρω.

Επίσης, άλλα έξι πρόσωπα κλήθηκαν από την Αστυνομία για να κατηγορηθούν γραπτώς για το αδίκημα της παράνομης εργοδότησης αλλοδαπών.

Τέλος, από τους Επιθεωρητές του Τμήματος Εργασίας εκδόθηκαν ειδοποιήσεις σε 14 εργοδότες που αφορούσαν 55 πρόσωπα για αδήλωτη εργασία για το συνολικό ποσό των €192,000.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κλειδώνουν συμμαχίες για τη Βουλή – Το παρασκήνιο Αννίτας και Νικόλα, το κεντροδεξιό μπλοκ και οι νέες ισορροπίες

Κλειδώνουν συμμαχίες για τη Βουλή – Το παρασκήνιο Αννίτας και Νικόλα, το κεντροδεξιό μπλοκ και οι νέες ισορροπίες

Η μάχη για την Προεδρία της Βουλής εξελίσσεται ήδη στο πρώτο μεγάλο πολιτικό τεστ μετά τις βουλευτικές εκλογές, με τις διεργασίες να εντείνονται καθημερινά και τα κόμματα να επιχειρούν να διαμορφώσουν πλειοψηφίες που θα καθορίσουν όχι μόνο το αποτέλεσμα της 4ης Ιουνίου, αλλά και τη συνολική λειτουργία της νέας Βουλής τα επόμενα πέντε χρόνια.

BEST OF TOTHEMAONLINE