Σεισμός 5,6 βαθμών με επίκεντρο ανατολικά του Κιρκαγάτς στη δυτική Τουρκία

Σεισμός 5,6 βαθμών με επίκεντρο ανατολικά του Κιρκαγάτς στη δυτική Τουρκία

Σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών σημειώθηκε  το βράδυ της Τετάρτης 22/1 στις 21:22 με επίκεντρο 15 χιλιόμετρα ανατολικά του Κιρκαγάτς, στη δυτική Τουρκία, ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS). Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος περίπου 8,6 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το ινστιτούτο.


Εξάλλου, ιδιαίτερα αισθητή στην πόλη της Μυτιλήνης, αλλά και σε όλα τα ανατολικά παράλια της Λέσβου, έγινε σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, απόψε στις 9,25 το βράδυ, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο στην περιοχή της Περγάμου, 112 χιλιόμετρα ανατολικά της Μυτιλήνης. Της συγκεκριμένης δόνησης είχε προηγηθεί στις 5 το απόγευμα άλλη δόνηση έντασης 3,6 βαθμών. Στη Λέσβο δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη, ότι δηλαδή «δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμενα. Η προσέγγιση γιαβάς-γιαβάς στο κυπριακό δεν αποδίδει», περικλείει αυτό το οποίο γνωρίζουμε ήδη. Ότι δηλαδή στόχος του Ερσίν Τατάρ, είναι το ροκάνισμα του χρόνου, μέχρι την επόμενη διάσκεψη της Γενεύης, που εκεί πλέον, τα πράγματα δεν προδιαγράφονται ευοίωνα, σε ότι αφορά το αποτέλεσμα.