Αμερικανοί στρατιώτες υπέστησαν διάσειση σε πυραυλική επίθεση του Ιράν εναντίον αεροπορικής βάσης στο Ιράκ

Αμερικανοί στρατιώτες υπέστησαν διάσειση σε πυραυλική επίθεση του Ιράν εναντίον αεροπορικής βάσης στο Ιράκ

Τριάντα τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες έπαθαν διάσειση στην πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον της αεροπορικής βάσης Αίν αλ Ασαντ, στο Ιράκ, στις 8 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι αρχικά διαβεβαίωναν ότι από την επίθεση αυτή δεν σκοτώθηκε, ούτε τραυματίστηκε κανείς.
 
Την περασμένη εβδομάδα, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έκαναν γνωστό ότι 11 στρατιώτες νοσηλεύτηκαν καθώς παρουσίαζαν συμπτώματα διάσεισης λόγω των εκρήξεων, μετά την επίθεση στην Αίν αλ Ασαντ.
 
Αυτήν την εβδομάδα έγινε γνωστό ότι και άλλοι στρατιώτες απομακρύνθηκαν από τη βάση αυτή, που βρίσκεται στο δυτικό Ιράκ, προκειμένου να λάβουν θεραπεία.
 
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζόναθαν Χόμφαν, είπε στους δημοσιογράφους ότι οι μισοί από τους τραυματίες έχουν ήδη επανενταχθεί στις μονάδες τους.
 
Οκτώ στρατιώτες, οι οποίοι είχαν αρχικά σταλεί σε αμερικανικό στρατιωτικό νοσοκομείο στη Γερμανία, μεταφέρθηκαν στις ΗΠΑ νωρίτερα σήμερα.
 
Όπως είπε, θα λάβουν θεραπεία, είτε στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, είτε στις βάσεις τους.
 
Εννέα στρατιώτες παραμένουν στη Γερμανία.
 
Την Τετάρτη, ο Πρόεδρος Τραμπ φάνηκε να υποβαθμίζει τα τραύματα των στρατιωτών, λέγοντας ότι «άκουσε πως είχαν πονοκέφαλο και κάποια άλλα πράγματα».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE