ΔΙΕΘΝΗ

Στους 22 οι νεκροί τον σεισμό στην Τουρκία, 43 άτομα απεγκλωβίστηκαν

Στους 22 οι νεκροί τον σεισμό στην Τουρκία, 43 άτομα απεγκλωβίστηκαν

Στους 22 οι νεκροί και στους 1243 οι τραυματίες από τον φονικό σεισμό των 6.8 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη ενώ τα συνεργεία διάσωσης κατάφεραν να απεγκλωβίσουν 43 ανθρώπους που βρίσκονταν κάτω από τα ερείπια. 

Συγκλονιστική ήταν η επικοινωνία που είχε σήμερα διασώστρια με μια γυναίκα που κατάφερε να τηλεφωνήσει ενώ βρισκόταν κάτω από τα ερείπια του σπιτιού της για να ζητήσει βοήθεια. Η διασώστρια την έδωσε θάρρος και της ζήτησε να μιλά συνεχώς με τους άλλους που βρισκόταν γύρω της. Τελικά κατάφεραν να απεγκλωβίσουν την 40χρονη Αζιζέ, προκαλώντας το χειροκρότημα των ανθρώπων που περιμένουν με αγωνία γύρω από τις εργασίες διάσωσης. 

Εθελοντές διασώστες φτάνουν συνεχώς από όλα τα σημεία της Τουρκίας και συμμετέχουν στις εργασίες. Πλέον δύο είναι τα βασικά σημεία όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι ακόμη δεκάδες άνθρωποι: η συνοικία Σουρσουρού και η συνοικία Μουσταφά Πασά, και οι δύο στο κέντρο του Ελαζίγ. Οι εργασίες θα συνεχιστούν και απόψε ολόκληρο το βράδυ. 

Τη συνοικία Μουσταφά Πασά επισκέφθηκε σήμερα και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ερντογάν, ο οποίος είπε ότι ως κράτος και ως κυβέρνηση κάνουν και θα κάνουν ό,τι μπορούν μέχρι τέλους. Ο Τούρκος Πρόεδρος πήγε και στις κηδείες μιας μάνας και του γιου της που έχασαν τη ζωή τους στο σεισμό. Επισκέφθηκε επίσης τους τραυματίες στο νοσοκομείο. 

 

 

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top