Τραμπ προς Ερντογάν: «Επιλύστε τις διαφορές σας με την Ελλάδα»

Τραμπ προς Ερντογάν: «Επιλύστε τις διαφορές σας με την Ελλάδα»

Την σημασία της επίλυσης των ελληνοτουρκικών διαφορών στην Ανατολική Μεσόγειο, επισήμανε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προς τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν τη Δευτέρα 27/01.

Όπως αποκάλυψε με ανάρτησή του στο Twitter ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζουντ Ντίρι, «οι δύο ηγέτες συζήτησαν την ανάγκη να εξαλειφθεί η ξένη επιρροή και να διατηρηθεί η κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη».

Ο κ. Ντίρι αναφέρει ακόμη στην ανάρτησή του ότι «ο Πρόεδρος Τραμπ υπογράμμισε τη σημασία η Τουρκία και η Ελλάδα να επιλύσουν τις διαφωνίες τους στην Ανατολική Μεσόγειο».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.