Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και πυροσβεστών σε διαδήλωση στο Παρίσι

Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και πυροσβεστών σε διαδήλωση στο Παρίσι

Αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν την Τρίτη 28/1 με πυροσβέστες που διαδήλωναν στο Παρίσι με αιτήματα τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών τους και την αύξηση των μισθών τους.


Χιλιάδες πυροσβέστες συμμετείχαν στην κινητοποίηση στη γαλλική πρωτεύουσα, αξιώνοντας την αύξηση του επιδόματος κινδύνου, που δεν έχει αλλάξει από το 1990. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και γκλομπ εναντίον των διαδηλωτών.

Τον Οκτώβριο, οι πυροσβέστες είχαν επίσης πραγματοποιήσει πορεία στο Παρίσι, ζητώντας καλύτερες αποδοχές, εγγυήσεις για τις συνταξιοδοτικές απολαβές τους και μεγαλύτερο σεβασμό προς το επάγγελμά τους.

 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το τουρκικό μνημόνιο και οι 659 παραβιάσεις: Το μήνυμα Κόμπου στο Συμβούλιο της ΕΕ

Το τουρκικό μνημόνιο και οι 659 παραβιάσεις: Το μήνυμα Κόμπου στο Συμβούλιο της ΕΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος ενημέρωσε τη Δευτέρα τους ομολόγους του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που διεξήχθη τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το παράνομο «Μνημόνιο Συναντίληψης» μεταξύ της Τουρκίας και της παράνομης αποσχιστικής οντότητας στις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο αφορά την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου. Τόνισε ότι πρόκειται για κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.