Πολύ ισχυρός σεισμός στην Καραϊβική – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Πολύ ισχυρός σεισμός στην Καραϊβική – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Το εστιακό βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα

 

Μια ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,3 (πληροφορίες έκαναν λόγο ακόμα και για 7,7)  της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 28 Ιανουαρίου στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κούβα και την Τζαμάικα. Την ίδια στιγμή έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,3 βαθμών με το επίκεντρο να εντοπίζεται 117 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Λούσεα στην Τζαμάικα.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Ευελπιστώ σε ανταπόκριση ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι συνομιλίες - Είμαστε πανέτοιμοι»

ΠτΔ: «Ευελπιστώ σε ανταπόκριση ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι συνομιλίες - Είμαστε πανέτοιμοι»

Την ελπίδα να υπάρξουν συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλιών από εκεί που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά, εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στην επικείμενη πρώτη συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, προσθέτοντας πως αν και η πρώτη συνάντηση δεν θα είναι κοινωνικού χαρακτήρα.