Συρία: Προελαύνει ο στρατός του Άσαντ - Μπήκε στην αλ – Νούμαν

Συρία: Προελαύνει ο στρατός του Άσαντ - Μπήκε στην αλ – Νούμαν

Οι μάχες με τους αντάρτες διεξάγονται στον δυτικό τομέα της πόλης ο οποίος έχει εκκενωθεί από τους κατοίκους.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν την Τρίτη 28/01 στη στρατηγική πόλη Μααρέτ αλ-Νούμαν, η οποία βρίσκεται νότια της πόλης Ιντλίμπ, σε μια σημαντική προέλαση των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ ο οποίος προσπαθεί να ανακαταλάβει μια περιοχή που ελέγχεται από τζιχαντιστές και αντάρτες, ανακοίνωσε μη κυβερνητική οργάνωση, έπειτα από εβδομάδες βομβαρδισμών στη βορειοδυτική Συρία.

"Οι κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν στην Μααρέτ αλ-Νούμαν υποστηριζόμενες από επιδρομές της αεροπορίας, οι μάχες διεξάγονται στο δυτικό τομέα της πόλης" η οποία έχει σχεδόν εκκενωθεί, οι περισσότεροι κάτοικοί της την εγκατέλειψαν λόγω των βομβαρδισμών, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα al-Watan, οι κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν στην Μααρέτ αλ-Νούμαν και πολεμούν στα περίχωρά της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Η δήλωση Γκουτέρες δεν επιδέχεται καμία απολύτως ερμηνεία»

Χριστοδουλίδης: «Η δήλωση Γκουτέρες δεν επιδέχεται καμία απολύτως ερμηνεία»

Η δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ δεν επιδέχεται καμιάς απολύτως ερμηνείας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης απευθυνόμενος προς τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Αποδήμων για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, το πρώτο θέμα για το οποίο τους ενημέρωσε το απόγευμα στο Προεδρικό, κεκλεισμένων των θυρών.