ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετωπική σύγκρουση ΑΚΕΛ Λεμεσού με Νίκο Νικολαΐδη - «Θλιβερή και ανιστόρητη η προσπάθεια υποβάθμισης προηγούμενων Δημάρχων»

Μετωπική σύγκρουση ΑΚΕΛ Λεμεσού με Νίκο Νικολαΐδη  - «Θλιβερή και ανιστόρητη η προσπάθεια υποβάθμισης προηγούμενων Δημάρχων»

Κατηγορηματική ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ Λεμεσού, κατά του Δήμου Λεμεσού και συγκεκριμένα του Δήμαρχου, Νίκου Νικολαΐδη για την ανακοίωση που εξέδωσε ο Δήμος στις 07/12/2019, για το κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρουσιάζεται στην περιοχή της Αγίας Φύλας.

Επιμέλεια: Ανδρέας Πογιατζή

Η ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, στις 07/12, έστρεφε τα πυρά της κατά των αρμοδίων που είχαν την ευθύνη τα τελευταία χρόνια, δηλαδή του προηγούμενου Δήμαρχου, Ανδρέα Χρίστου, αναφέροντας πως για πάρα πολλά χρόνια, αδράνησαν και δεν έδωσαν λύσεις στο πρόβλημα της Αγίας Φύλας.

Η Δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ, ενοχλημένη από την ανακοίνωση του Δήμου, εξέδωσε με την σειρά της νέα κατήγορω κατά του Δημάρχου Λεμεσού όπου αναφέρει τα εξής:

«Αναφερόμαστε στην ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού ημερομηνίας 7/12/2019, με αφορμή την εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Αγίας Φύλας και επιθυμούμε να δηλώσουμε τα ακόλουθα:

Σεβαστήκαμε τις γιορτινές μέρες του Δεκέμβρη και του Γενάρη και αποφύγαμε τον σχολιασμό της άκομψης ανακοίνωσης του Δήμου ή ακριβέστερα του Δημάρχου Λεμεσού.

Είναι θλιβερό όταν πραγματοποιείται μια κινητοποίηση οργανωμένων συνόλων σε μια περιοχή – στην περίπτωση μας στην Αγία Φύλα – ο Δήμος ή ο Δήμαρχος να αναφέρονται απαξιωτικά σε αυτούς τους φορείς ονομάζοντας τους «ομάδα πολιτών».

Εξίσου θλιβερή είναι η ανιστόρητη προσπάθεια υποβάθμισης και παραγραφής του εκτεταμένου και σημαντικού έργου που έγινε από τα προηγούμενα δημοτικά συμβούλια και τους προηγούμενους δημάρχους σε ολόκληρη την πόλη, περιλαμβανομένης της Αγίας Φύλας, αποσιωπώντας μάλιστα το γεγονός ότι για μια μεγάλη περίοδο (2011-2015) είχαν με αποφάσεις των Κυβερνήσεων και της Βουλής περικοπεί όλα τα αναπτυξιακά έργα και σχεδόν στραγγαλιστεί οι Δήμοι με περικοπές προϋπολογισμών της τάξης του 40%.

Οι ανάγκες για νέα έργα όχι μόνο θα υπάρχουν πάντοτε αλλά για προφανείς λόγους θα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.  Όταν θα ολοκληρώνει την θητεία του το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο και ο νυν Δήμαρχος και πάλι μια μεγάλη σειρά από έργα και μάλιστα πιο περίπλοκα και πιο δαπανηρά από ποτέ άλλοτε θα εκκρεμούν, αναμένοντας την προώθηση και υλοποίηση τους από την επόμενη δημοτική αρχή.

Επί της ουσίας, που είναι το σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα που ταλανίζει την Αγία Φύλα, χαιρετίζουμε την άμεση ανταπόκριση του υπουργού Μεταφορών κ. Γ. Καρούσου και την σύγκληση σύσκεψης υπό την προεδρία του.  Σημειώνουμε επίσης την δήλωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων ότι, μετά από δική μας γραπτή εισήγηση, αποφασίστηκε να μπουν φώτα τροχαίας στον κυκλικό κόμβο Αγίας Φύλας όπως επίσης και το γεγονός ότι στις 8/12/2019 έγινε επιδιόρθωση μέρους του οδοστρώματος της οδού Ευαγόρα Λανίτη

Με βάση τα όσα έχουν συζητηθεί αναμένουμε όμως και τα ακόλουθα:

Να γίνει ο κατ’ αρχήν σχεδιασμός του δυτικού μέρους της Ευαγόρα Λανίτη.

Να γίνει η μελέτη για την δυνατότητα κατασκευής ή όχι υπέργειας διάβασης που θα συνδέσει τις οδούς Έλλης Λαμπέτη και Κωστή Παλαμά καθώς και η  μελέτη για δυνατότητα αριστερόστροφης εξόδου προς τον αυτοκινητόδρομο.

Να παρουσιαστεί και να συζητηθεί με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς μια συνολική μελέτη που θα αφορά προτάσεις και λύσεις για ουσιαστική αποσυμφόρηση του κυκλικού κόμβου Αγίας Φύλας όπως και των γειτονικών κόμβων, αυτών των Πολεμιδιών και της Μέσα Γειτονιάς.

Θέλουμε να δηλώσουμε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν αποδεχόμαστε την ιδέα που στριφογυρίζει στα μυαλά κάποιων, δηλαδή, να αποκοπούν τα πεύκα που κοσμούν το τεμάχιο του Δήμου το οποίο εφάπτεται της εκκλησίας του Αγίου Αρσενίου στην Αγία Φύλα και να παραχωρηθεί η περιουσία του Δήμου ώστε να γίνει σταθμός λεωφορείων.

Θα παρακολουθούμε από κοντά όλα τα πιο πάνω θέματα και θα παρεμβαίνουμε με τον ανάλογο τρόπο όταν και εφόσον χρειάζεται».     

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top