ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ: Δημοψήφισμα μαθητών για ολοήμερη αποχή

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ: Δημοψήφισμα μαθητών για ολοήμερη αποχή

Δικαίωμα σε ψήφο θα έχει κάθε μαθητής ώστε να αποφασιστεί αν θα κατέλθουν σε ολοήμερη αποχή.

Σε δημοψήφισμα θα κατέλθουν οι μαθητές απαντώντας στην ερώτηση με ένα «ναι» ή ένα «όχι» για ολοήμερη αποχή από τα μαθήματα τους με αφορμή τις εξετάσεις ανά τετράμηνο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) Γιάννης Λαπήθιος.
 
«Η Γραμματεία της ΠΣΕΜ αποφάσισε ομόφωνα να κατέλθει σε δημοψήφισμα από την βάση γιατί εφόσον μιλούμε για κλιμάκωση και κυρώσεις στην περίπτωση της ολοήμερης, ρωτούμε τους συμμαθητές μας αν συμφωνούν να εντείνουμε τα μέτρα με ολοήμερη αποχή. Αν συμφωνούν θα πάμε σε ολοήμερη αποχή», είπε ο Γιάννης Λαπήθιος.
 
Ανέφερε ότι ο κάθε μαθητής θα έχει το δικαίωμα να ψηφίσει ότι θέλει, να το ρίξει μέσα στην κάλπη και θα καταμετρηθούν τα «ναι» και τα «όχι» από την ΠΣΕΜ.
 
«Ο λόγος που κάνουμε αυτό το δημοψήφισμα είναι για πίεση προς το Υπουργείο. Ζητούμε τροποποίηση της νομοθεσίας και την πλήρη κατάργηση των εξετάσεων ανά τετράμηνο έτσι ώστε να μπορούμε να καθίσουμε σε ένα εποικοδομητικό διάλογο και με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς φορείς για να θέσουμε τις προτάσεις μας. Έχουμε μια συμβιβαστική πρόταση που προνοεί διαγωνίσματα ενδοσχολικά χωρίς εξεταστική περίοδο και εξεταστέα ύλη», σημείωσε.
 
Το αν οι μαθητές είναι κατά των εξετάσεων, συνέχισε, το έχουμε λύσει αυτό το ερώτημα μέσα και από το Παγκύπριο Συνέδριο, τις Επαρχιακές Συνδιασκέψεις αλλά και την μεγάλη κινητοποίηση στις 16 Ιανουαρίου. Οπότε, πρόσθεσε, εφόσον γνωρίζουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμμαθητών μας είναι κατά των εξετάσεων δεν έχουμε παρά μόνο να τους ρωτήσουμε αν συμφωνούν στο να εντείνουμε τα μέτρα με την ολοήμερη αποχή.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top