Καθυστέρηση στην πτήση απομάκρυνσης Βρετανών από τη Γουχάν

Καθυστέρηση στην πτήση απομάκρυνσης Βρετανών από τη Γουχάν

Αποκλεισμένοι στην Κίνα εξακολουθούν να βρίσκονται περίπου 200 Βρετανοί που επρόκειτο να επιστρέψουν το πρωί της Πέμπτης (30/1) στο Ηνωμένο Βασίλειο με πτήση από τη Γουχάν, που είχε οργανώσει η βρετανική Κυβέρνηση.

Ωστόσο, το αεροσκάφος που επρόκειτο να τους μεταφέρει πιστεύεται ότι δεν έλαβε εγκαίρως την άδεια που απαιτείται από τις κινεζικές αρχές για να επιτραπεί η απομάκρυνση κατοίκων των περιοχών, όπου καταγράφεται έξαρση του κορωνοϊού.

Σε δήλωσή του, εκπρόσωπος του Foreign Office ανέφερε: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε με ασφάλεια πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο τους Βρετανούς από τη Γουχάν. Οι πτήσεις ενός αριθμού χωρών δεν στάθηκε δυνατό να αναχωρήσουν όπως ήταν προγραμματισμένο. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε επιτακτικά για να οργανώσουμε μια πτήση προς το Ηνωμένο Βασίλειο το συντομότερο δυνατό. Παραμένουμε σε επαφή με τις κινεζικές αρχές και οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα».

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Κυπριακό: Το θετικό κλίμα δεν αρκεί - Οι τρεις εκκρεμότητες Χριστοδουλίδη και η δύσκολη αποστολή της Ολγκίν - Τι αναμένεται από τις επαφές με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Η νέα κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό δημιουργεί ένα παράθυρο για επανεξέταση των δυνατοτήτων συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς όμως να έχουν μέχρι στιγμής διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις, για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν, στις 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, αλλά ολοκληρώθηκε χωρίς κοινό ανακοινωθέν και χωρίς δημοσιοποίηση συγκεκριμένων αποτελεσμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE