Καθυστέρηση στην πτήση απομάκρυνσης Βρετανών από τη Γουχάν

Καθυστέρηση στην πτήση απομάκρυνσης Βρετανών από τη Γουχάν

Αποκλεισμένοι στην Κίνα εξακολουθούν να βρίσκονται περίπου 200 Βρετανοί που επρόκειτο να επιστρέψουν το πρωί της Πέμπτης (30/1) στο Ηνωμένο Βασίλειο με πτήση από τη Γουχάν, που είχε οργανώσει η βρετανική Κυβέρνηση.

Ωστόσο, το αεροσκάφος που επρόκειτο να τους μεταφέρει πιστεύεται ότι δεν έλαβε εγκαίρως την άδεια που απαιτείται από τις κινεζικές αρχές για να επιτραπεί η απομάκρυνση κατοίκων των περιοχών, όπου καταγράφεται έξαρση του κορωνοϊού.

Σε δήλωσή του, εκπρόσωπος του Foreign Office ανέφερε: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε με ασφάλεια πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο τους Βρετανούς από τη Γουχάν. Οι πτήσεις ενός αριθμού χωρών δεν στάθηκε δυνατό να αναχωρήσουν όπως ήταν προγραμματισμένο. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε επιτακτικά για να οργανώσουμε μια πτήση προς το Ηνωμένο Βασίλειο το συντομότερο δυνατό. Παραμένουμε σε επαφή με τις κινεζικές αρχές και οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα».

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αννίτα 2.0: Η νίκη στη Βουλή, οι νέες συμμαχίες και τα μηνύματα για το 2028

Αννίτα 2.0: Η νίκη στη Βουλή, οι νέες συμμαχίες και τα μηνύματα για το 2028

Η επανεκλογή της Αννίτας Δημητρίου στην Προεδρία της Βουλής δεν αποτελεί απλώς μια προσωπική πολιτική επιτυχία. Η πρώτη μεγάλη κοινοβουλευτική αναμέτρηση μετά τις βουλευτικές εκλογές, λειτούργησε ως ένα άτυπο τεστ συμμαχιών, ισορροπιών και πολιτικών προθέσεων, αποκαλύπτοντας από πολύ νωρίς τις δυναμικές που διαμορφώνονται στο νέο πολιτικό σκηνικό.

BEST OF TOTHEMAONLINE