ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποιημένος ο Έρογλου από τις δηλώσεις Άιντε - Επικέντρωση στα κύρια άλυτα θέματα

Ικανοποιημένος ο Έρογλου από τις δηλώσεις Άιντε - Επικέντρωση στα κύρια άλυτα θέματα

Την ικανοποίησή του για την επανέναρξη των συνομιλιών μετά από έξι μήνες εξέφρασε ο Ντερβίς Έρογλου επαναλαμβάνοντας ότι είναι η ε/κ πλευρά που εγκατέλειψε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων ενώ η τ/κ εξακολουθεί να βρίσκεται από εκείνη την ημέρα στο τραπέζι και είναι έτοιμη να συνεχίσει από εκεί που έμειναν.

“Από τις δηλώσεις του Έιντε βλέπουμε ότι και ο Ε/κ ηγέτης Αναστασιάδης έφτασε σε αυτό το σημείο”.  Στη γραπτή του δήλωση ο Τ/κ ηγέτης στέκεται ιδιαίτερα στην αναφορά του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για αποφασιστική χρονιά το 2015 και για παράθυρο ευκαιρίας, το οποίο δεν μπορεί να μείνει ανοικτό για μεγάλο διάστημα.

Πρόσθεσε δε ότι η τ/κ πλευρά συμφωνεί με τις αναφορές και την αξιολόγηση του κ. Έιντε που αφορά την αύξηση του ρυθμού και της συχνότητας των συνομιλιών και επικέντρωσης στα κύρια άλυτα θέματα.

Χαρακτήρισε δε πολύ σημαντικές για την διαδικασία τις διαπιστώσεις του Έσπεν Μπαρθ Έιντε ότι το θέμα των υδρογονανθράκων είναι πρόβλημα όχι μόνο της Κύπρου, αλλά της περιοχής και πρέπει να συζητηθεί με όλους τους συνεταίρους – όπως ανέφερε – και πως το Κυπριακό προκαλεί ανησυχία εντός της ΕΕ και στην διεθνή κοινότητα που πιστεύει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί περισσότερο. “Ελπίζουμε πως η ε/κ πλευρά θα έχει μια συμπεριφορά ανάλογη με τις ευαισθησίες που έχουν δημιουργηθεί στο νησί, την περιοχή, τον κόσμο.

Ο κ. Έρογλου βρίσκει δε πολύ σημαντικές τις δηλώσεις Έιντε ότι είναι ο τελευταίος Ειδικός Σύμβουλος και πως το Κυπριακό βρίσκεται πλέον στο τελευταίο στάδιο.

Είναι φανερό, πρόσθεσε, ότι ο τ/κ “λαός” δεν μπορεί να είναι άλλο όμηρος του στάτους κβο και η διεθνής κοινότητα είναι φανερό πως δεν θα δείξει άλλη ανοχή στο να συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με ανοικτό τέλος.

Όπως έκανε μέχρι τώρα, η τ/κ πλευρά θα συνεχίσει να πράττει ότι περνά από το χέρι της για να φτάσουμε σε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα, πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι υπό το φως των μαθημάτων από την κρίση που προέκυψε στο θέμα των υδρογονανθράκων πρέπει να αποφευχθούν οι μονομερείς κινήσεις από την άποψη της ασφάλειας των διαπραγματεύσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Eurovision 2024: Η θέση της Κύπρου και της Ελλάδας στα προγνωστικά του televoting



Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως - Δείτε βίντεο

Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως - Δείτε βίντεο

Οι ιερείς σε όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες έψαλαν το χαρμόσυνο μήνυμα της Πρώτης Αναστάσεως, κατά την τελετή της Ακολουθίας του εσπερινού του Μεγάλου Σαββάτου, που πάντα τελείται το πρωί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top