Νέα διάσκεψη για τη Λιβύη φιλοξενεί η Γερμανία μέσα Φεβρουαρίου

Νέα διάσκεψη για τη Λιβύη φιλοξενεί η Γερμανία μέσα Φεβρουαρίου

Εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ διευκρίνισε σήμερα ότι μια νέα διάσκεψη για τη Λιβύη θα πραγματοποιηθεί -σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών- στο περιθώριο της Διάσκεψης για τη Διεθνή Ασφάλεια του Μονάχου (14-16 Φεβρουαρίου). 

Σε συνέντευξη του την Κυριακή (2/2) ο Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, είχε αναφερθεί στην πιθανότητα μιας τέτοιας διάσκεψης, λέγοντας πως σε αυτήν θα πάρουν μέρος όσοι είχαν συμμετάσχει και στην Διάσκεψη του Βερολίνου.

 Έτσι, φαίνεται πως η Ελλάδα δεν θα λάβει μέρος σε αυτή τη διάσκεψη που θα γίνει στο Μόναχο.

 Ο Γερμανός ΥΠΕΞ δήλωσε πως παραβιάζεται η εκεχειρία και το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη από τα μέρη που στηρίζουν τις αντιμαχόμενες παρατάξεις, αρνήθηκε ωστόσο να κατονομάσει ποιοι είναι αυτοί που προβαίνουν στην παραβίαση, λέγοντας πως αυτό είναι ευθύνη του ΣΑ του ΟΗΕ, όπως έχει συμφωνηθεί.

 Ο ίδιος ζήτησε να υπάρξουν κυρώσεις εναντίον όσων παραβιάζουν τις συμφωνίες.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.