ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΔΕΚ: Στα άκρα οι σχέσεις Παπαδάκη με την ηγεσία του κόμματος - Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής - VIDEO

ΕΔΕΚ: Στα άκρα οι σχέσεις Παπαδάκη με την ηγεσία του κόμματος -  Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής - VIDEO

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις, του Ευρωβουλευτή της ΕΔΕΚ, Δημήτρη Παπαδάκη, με την ηγεσία του κόμματος, αφού όπως δήλωσε ο βουλευτής Ηλίας Μυριάνθους, «έχουν κλείσει οι δίαυλοι επικοινωνίας των δύο πλευρών».

Επιμέλεια: Ανδρέας Πογιατζή

Ο Δημήτρης Παπαδάκης, παρουσιάστηκε ενώπιων του πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΔΕΚ, το Σάββατο 01/02, όπου αποφασίστηκε η παραπομπή του, για αντικομματική συμπεριφορά. Το πειθαρχικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε το Σάββατο 01/02, πως δεν νομιμοποιείται να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση μεσούσης της Πειθαρχικής διαδικασίας κατά του Ευρωβουλευτή της ΕΔΕΚ Δημήτρη Παπαδάκη μέχρι την αποπεράτωση αυτής, για σκοπούς δίκαιης δίκης και αμερόληπτης διαδικασίας.

Η διαδικασία, θα συνεχιστεί το Σάββατο 08/02.

Δηλώσεις σχετικά με την εσωκομματική κόντρα, έκανε στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» και στον Ονούφριο Σωκράτους, ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, Ηλίας Μυριάνθους, ο οποίος δήλωσε πως «νιώθουμε όλοι μια πίκρα για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα».

«Είναι κάτι πρωτόγνωρο για την ΕΔΕΚ», ανέφερε ο κ. Μυριάνθους, αφού την προηγούμενη φορά που συνέβη κάτι παρόμοιο ήταν την δεκαετία του 1970.

«Δημιουργείται μια εσωστρέφεια», είπε για να διευκρινίσει πως «αν υπήρχαν ζητήματα πειθαρχικά, δεν θα έπρεπε να παίρνουν αυτή την δημοσιότητα». Και πρόσθεσε: «Από την άλλη θεωρώ πως τέτοιου είδους ζητήματα, θα μπορούσαν να λυθούν εντός του κόμματος».

Ο κ. Μυριάνθους ανάφερε πως έγιναν κάποιες προσπάθειες από στελέχη του κόμματος που βρίσκονται κοντά στις δύο πλευρές, ούτως ώστε το θέμα να κλείσει, ωστόσο αυτές δεν είχαν επιτυχία. Διευκρίνισε πως κατά την προεκλογική εκστρατεία για τις Ευρωεκλογές, έγιναν κάποια λάθη που οδήγησαν στην ρήξη, ωστόσο ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, απέφυγε να αναφερθεί σε αυτά.

Ερωτηθείς για τα μέτρα που θα ληφθούν εναντίον του κ. Παπαδάκη και αν υπάρχει περίπτωση ακόμα και να διαγραφεί από το κόμμα, ο Ηλίας Μυριάνθους, απάντησε πως «φοβόμαστε το χειρότερο σενάριο, το οποίο αν οδηγηθεί εκεί θα αφήσει ανεπανόρθωτη ζημιά στο κόμμα».

Υπενθυμίζουμε πως, επήλθε ρήξη στις σχέσης της ηγεσίας της ΕΔΕΚ, με τον Δημήτρη Παπαδάκη, όταν ο πρόεδρος του κόμματος, Μαρίνος Σιζόπουλος, παρέπεμψε τον Ευρωβουλευτή για αντικομματική συμπεριφορά, στο πειθαρχικό συμβούλιο του κόμματος.

Ο κ. Παπαδάκης χαρακτήρισε την διαδικασία του πειθαρχικού ως «τρωτή και μολυσμένη» και θα ζητήσει αντεξέταση του κ. Σιζόπουλου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top