ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών προκηρύσσει το Αριστείο στην Τάξη των Θετικών Επιστημών για το 2020

Η Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών προκηρύσσει το Αριστείο στην Τάξη των Θετικών Επιστημών για το 2020

Το Αριστείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Τάξη των Θετικών Επιστημών για το 2020 προκηρύσσει η Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, δυνάμει του Άρθρου 27 του περί της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών Νόμου 167(I)/2017 και των  Κανονισμών  (40) (41) (45) και (46) των περί της Λειτουργίας της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών Κανονισμών του 2019. Υποψηφιότητες υποβάλλονται μέχρι την 3η Απριλίου 2020.

Ανακοίνωση της Ακαδημίας αναφέρει ότι η Τάξη των Θετικών Επιστημών (Α΄ Τάξη) περιλαμβάνει τη φυσική, τη χημεία, τα μαθηματικά, τις βιολογικές επιστήμες, τις γεωλογικές και περιβαλλοντικές επιστήμες, τις ιατρικές επιστήμες και άλλες συναφείς εφαρμοσμένες επιστήμες.
 
Προσθέτει ότι «το Αριστείο συνίσταται από χρυσό μετάλλιο και τιμητικό δίπλωμα και θα απονεμηθεί  από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών στην Πανηγυρική Συνεδρία της Ακαδημίας, τον Δεκέμβριο  του 2020 μετά την ανάγνωση του σκεπτικού βράβευσης  από τον Γενικό Γραμματέα της Ακαδημίας».
 
Το Αριστείο απονέμεται σε διακεκριμένες και κορυφαίες προσωπικότητες των Επιστημών, των Γραμμάτων ή των Τεχνών, με σημαντική προσφορά και αναγνωρισμένα επιτεύγματα στον τομέα τους και συνιστά αναγνώριση των προσωπικοτήτων που συνδέονται με την Κύπρο και που συνέβαλαν καθοριστικά στην ανάπτυξη, των επιστημών, των γραμμάτων ή των τεχνών στην Κύπρο ή στο εξωτερικό.
 
Υποψήφιοι για το Αριστείο μπορούν να είναι άτομα Κυπριακής καταγωγής  ή πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανεξαρτήτως τόπου διαμονής, ή πολίτες αλλοδαπής καταγωγής που διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο και είναι κορυφαίοι στο πεδίο τους με διεθνώς αναγνωρισμένη και σημαντική συνεισφορά.
 
Στη διαδικασία κρίσης των υποψηφίων λαμβάνεται υπόψη η συμβολή και η προσφορά τους στην Κύπρο.
 
Υποψήφιος δύναται να προταθεί από οποιοδήποτε  πρόσωπο/α νοουμένου  ότι ο/η  υποψήφιος/α  είναι ενήμερος για την υπόδειξη της υποψηφιότητάς του/της. Η υποβολή υποψηφιοτήτων γίνεται από τον/την προτείνοντα/ουσα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ακαδημίας και πρέπει να υποστηρίζεται από αιτιολογημένη έκθεση, λεπτομερές βιογραφικό σημείωμα στην ελληνική ή και αγγλική γλώσσα και τυχόν άλλα  υποστηρικτικά έγγραφα.
 
Οι ενδιαφερόμενοι/ες δύνανται να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους για το Αριστείο της Κυπριακής Δημοκρατίας ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected] συνοδεύοντάς την με τα στοιχεία/έγγραφα  μέχρι την  3η  Απριλίου 2020 και ώρα 18:00.
 
Σημειώνεται ότι η υποβολή υποψηφιότητας που δεν συνοδεύεται από τα στοιχεία/έγγραφα που προβλέπονται  δεν θα λαμβάνεται υπόψη.
 
 Έργα που δεν μπορούν να αποσταλούν ηλεκτρονικά, να αποσταλούν ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών P.O. BOX 22554, 1522 ΛΕΥΚΩΣΙΑ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top