ΥΓΕΙΑ

Αναγκαία η υιοθέτηση ευρωπαϊκών και εθνικών στρατηγικών πρόληψης καρκίνου, τονίζει ο ΠΙΣ

Αναγκαία η υιοθέτηση ευρωπαϊκών και εθνικών στρατηγικών πρόληψης καρκίνου, τονίζει ο ΠΙΣ

O Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ),  σε ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου,  τονίζει την ανάγκη της ενσωμάτωσης και υιοθέτησης ευρωπαϊκών και εθνικών στρατηγικών πρόληψης της νόσου στο ευρύτερο πλαίσιο του Γενικού Συστήματος Υγείας.


 
Ακολούθως ο ΠΙΣ καλεί την πολιτεία να διασφαλίσει την ισότιμη πρόσβαση όλων των ασθενών σε σύγχρονες μεθόδους πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και αντιμετώπισης του καρκίνου, στο πλαίσιο του Γενικού Συστήματος Υγείας.
 
Ταυτόχρονα καλεί τους πολίτες, ν’ ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, να αθλούνται ν’ ακολουθούν σωστή και ισορροπημένη διατροφή και παράλληλα να ενημερώνονται από τους γιατρούς, για τις προληπτικές εξετάσεις που πρέπει να κάνουν και πότε, διότι, όπως επισημαίνει η πρόληψη σώζει ζωές.
 
Με τη διάγνωση σε πρώιμα στάδια, ένα σημαντικό ποσοστό περιπτώσεων καρκίνου, μπορεί να νικηθεί, σημειώνει περαιτέρω και προσθέτει ότι η επιστήμη της ογκολογίας έχει πλέον στα χέρια της ισχυρά «όπλα», στα οποία πρέπει να έχει πρόσβαση ο κάθε ασθενής, χωρίς διακρίσεις.

Τέλος σύμφωνα με τον ΠΙΣ η υιοθέτηση ευρωπαϊκών και εθνικών στρατηγικών πρόληψης της νόσου στο ευρύτερο πλαίσιο του Γενικού Συστήματος Υγείας, είναι μια ανάγκη που καθίσταται ακόμη πιο σημαντική καθώς σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), τα κρούσματα καρκίνου αναμένεται ν’ αυξηθούν κατά 81% ως το 2040 στις χώρες με μικρό ή μεσαίο εισόδημα εξαιτίας των ανεπαρκών πόρων που επενδύονται στην πρόληψη

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top