ΠτΔ μετά το δείπνο με Γκουτέρες: «Ήταν μια ενδιαφέρουσα πρώτη συζήτηση» - Τι ακολουθεί σήμερα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακάθησε στο δείπνο που παρέθεσε ο ΓΓ των ΗΕ στο πλαίσιο της δεύτερης διευρυμένης διάσκεψης για το Κυπριακό
Ο κ. Κυπριανού, ανάφερε πως «υπάρχει έντονη απαξίωση και αμφισβήτηση της αξιοπιστίας των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων ανάμεσα στο φίλαθλο κοινό» και εισηγήθηκε πρωτοβουλίες στην προσπάθεια για εξυγίανση του κυπριακού ποδοσφαίρου.
Αναλυτικά οι δηλώσεις και οι εισηγήσεις του Άντρου Κυπριανού:
Τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου δεν προκάλεσαν καμία έκπληξη. Για πολλά χρόνια τώρα υπάρχει έντονη απαξίωση και αμφισβήτηση της αξιοπιστίας των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων ανάμεσα στο φίλαθλο κοινό και την κοινωνία γενικότερα. Ταυτόχρονα αυτά αναδεικνύουν, περισσότερο από κάθε προηγούμενη φορά, την αναγκαιότητα σοβαρών δομικών αλλαγών στον χώρο της ΚΟΠ, αλλά και ολόκληρου του οικοδομήματος του κυπριακού ποδοσφαίρου.
Ως ΑΚΕΛ, αλλά θα πρέπει και ολόκληρη η πολιτεία, ενδιαφερόμαστε όπως διεξάγονται τα πρωταθλήματα σε πλαίσια αθλητικού πνεύματος και τίμιου παιχνιδιού. Με ισότιμη μεταχείριση των σωματείων και έγκαιρη, αμερόληπτη και αποτελεσματική απονομή δικαιοσύνης από τα αρμόδια όργανα της ομοσπονδίας. Θεωρούμε όχι απλώς δικαίωμα, αλλά καθήκον των πολιτικών δυνάμεων να διαμορφώνουν πολιτικές θέσεις και προτάσεις που να συμβάλουν στην παραπέρα ανάπτυξη της αθλητικής ζωής. Αντιθέτως, απορρίπτουμε κατηγορηματικά φαινόμενα κομματικών παρεμβάσεων και προσπάθεια χειραγώγησης αθλητικών φορέων και ομοσπονδιών που αποτελεί, δυστυχώς, διαχρονικό φαινόμενο στο χώρο του αθλητισμού μας.
Ως ΑΚΕΛ, θέλοντας να συμβάλουμε στην προσπάθεια για εξυγίανση του κυπριακού ποδοσφαίρου, εισηγούμαστε ή/και θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες για:
Το Αθλητικό Γραφείο της Κ.Ε. ΑΚΕΛ θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα σε διοργάνωση συζήτησης στρογγυλής τραπέζης, με αντικείμενο τη διαφθορά στο χώρο του ποδοσφαίρου και την ευθύνη της πολιτείας να παρέμβει.
Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω ότι ποδόσφαιρο υπάρχει και στις μικρές κατηγορίες, στο αγροτικό και στο γυναικείο. Ποδόσφαιρο που χρειάζεται τη στήριξη της πολιτείας και ιδιαίτερα του ΚΟΑ για να επιβιώσει και να αντέξει στα προβλήματα και δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσουν. Ο ΚΟΑ, ως η Ανώτατη Αρχή του Αθλητισμού, πρέπει να στηρίξει το αγροτικό ποδόσφαιρό και τους Τοπικούς Συλλόγους, να αναβαθμίσει τους σχεδιασμούς του για τις ακαδημίες, αλλά και τις συνθήκες άθλησης των παιδιών, τόσο στη Δημοτική όσο και στη Μέση εκπαίδευση, για να τα κρατήσουμε κοντά στον αθλητισμό.
Το κυπριακό ποδόσφαιρό βρίσκεται πλέον σε οριακό σημείο. Απαραίτητο συστατικό για προχωρήσουμε μπροστά και να εξυγιάνουμε το άθλημα είναι η ύπαρξη πολιτικής βούλησης και αποφασιστικότητας. Οι αποφάσεις που θα παρθούν θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του ποδοσφαίρου μας. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Ιδιαίτερα η πολιτεία και ο ΚΟΑ.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις