ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Η Αστυνομία είχε πληροφορίες ότι κατέβηκε εκτελεστής από Ελλάδα για να βγάλει από τη μέση Ελληνοκύπριο

ΚΥΠΡΟΣ: Η Αστυνομία είχε πληροφορίες ότι κατέβηκε εκτελεστής από Ελλάδα για να βγάλει από τη μέση Ελληνοκύπριο

Φερόμενη κάθοδος εκτελεστή από την Ελλάδα ήταν η αφορμή για να ανοίξει πάλι η Αστυνομία τον φάκελο της υπόθεσης της απόπειρας δολοφονίας του Πανίκου Παναγιώτου, άλλως «Γλύκα», που σημειώθηκε στις 20/11/2017.

Τουλάχιστον αυτά αναφέρθηκαν στο δικαστήριο την Τετάρτη (05/02) και τα οποία αποτελούν μέρος της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα Ελληνοκύπριος, γνωστό πρόσωπο στις Αρχές, φερόταν να διευθέτησε στην Κύπρο την κάθοδο μόνιμου κάτοικου Ελλάδας περί τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι όντως ο μόνιμος κάτοικος Ελλάδας ήρθε στο νησί μας μέσω αεροδρομίου Λάρνακας. Η Αστυνομία κατείχε πληροφορία ότι το εν λόγω πρόσωπο επρόκειτο να σκοτώσει έναν Ελληνοκύπριο. Ο ένας εκ των δυο, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της Αστυνομίας, ήταν ο Πανίκος Παναγιώτου, άλλως «Γλύκας». Ο δεύτερος πιθανός στόχος είναι πρόσωπο που καταζητείτο και το όνομά του ενεπλάκη σε σοβαρές υποθέσεις.

Αυτός ήταν και ο λόγος που τον Ιανουάριο (2020) ο Πανίκος Παναγιώτου φέρεται να μετέβη στο ΤΑΕ Λευκωσίας. Εκεί έδωσε κατάθεση σε βάρος του Αλέξη Μαυρομιχάλη, του Ιωσήφ Ιωσήφ και του Ντάντι Ρούντολφ.

Για τους δυο πρώτους ισχυρίστηκε πως σε διαφορετικές περιπτώσεις και σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους του παραδέχθηκαν πως σχεδίασαν τη δολοφονία του, ενώ για τον Ρούντολφ (Μίροσλαβ Μπαλάσοφ το πραγματικό του όνομα) κατέθεσε πως ήταν το πρόσωπο που διενήργησε τη δολοφονική επίθεση εναντίον του με πιστόλι στις 20/11/2017.

Ο Παναγιώτου ανέφερε πως τον Νοέμβριο του 2017 αν και γνώριζε τα πιο πάνω δεν τα ανέφερε αλλά και ότι είπε ψέματα για την ταυτότητα του ατόμου που τον πυροβόλησε, γιατί ο Γιώργος Χριστοδούλου Ζαβράντωνας τον είχε δεσμεύσει να μην μιλήσει για τον Μαυρομιχάλη. Σύμφωνα πάντα με τον Παναγιώτου, ο Ζαβράντωνας του είχε πει πως θα φροντίσει να αποκατασταθούν οι σχέσεις τους.

Όλα αυτά, βέβαια, είναι δουλειά του Δικαστηρίου να τα αξιολογήσει και να αποφασίσει σχετικά.

Πάντως, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων, Άντρου Πελεκάνουν και Αντώνη Δημητρίου, αντίστοιχα, στη διαδικασία που έγινε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, αμφισβήτησαν έντονα την μαρτυρία του Παναγιώτου, κάνοντας λόγο για σοβαρές αντιφάσεις.

Θυμίζουμε πως την Τετάρτη (05/02) το πρωί έγινε άμεση καταχώρηση της υπόθεσης σε βάρος των Αλέξη Μαυρομιχάλη και Ντάντι Ρούντολφ (Μίροσλαβ Μπαλάσοφ), ενώ το πρωί της Πέμπτης (06/02) η Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Μαρία Λοΐζου θα ανακοινώσει την απόφασή της σε σχέση με το ενδεχόμενο να κρατηθούν ή όχι οι κατηγορούμενοι ως υπόδικοι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Μαυρομιχάλης και Μπαλάσοφ κατηγορούνται μεταξύ άλλων για το κακούργημα της απόπειρας φόνου, που επισύρει ποινή φυλάκισης δια βίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Έπιασε «λαβράκι» η ΥΚΑΝ: Ανέκοψαν 18χρονο για έλεγχο στη Μέσα Γειτονιά και βρήκαν στην κατοχή του ναρκωτικά και χρήματα

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top