Έκτακτη σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τη Συρία την Πέμπτη

Έκτακτη σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τη Συρία την Πέμπτη

 Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών πρόκειται να συνεδριάσει αύριο Πέμπτη για να συζητήσει την κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Η συνεδρίαση, την οποία ζήτησαν η Βρετανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία, διεξάγεται λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις συγκρούσεις των τουρκικών δυνάμεων με τον συριακό στρατό στην περιοχή αυτή, το προπύργιο των ανταρτών και των τζιχαντιστών στη Συρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε τελεσίγραφο στις συριακές δυνάμεις να αποσυρθούν από τα τουρκικά φυλάκια στο Ιντλίμπ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. «Αν το καθεστώς (σ.σ. του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ) δεν αποσυρθεί σε αυτό το διάστημα, η Τουρκία θα αναγκαστεί να κάνει αυτή τη δουλειά η ίδια», είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματός του.

Η Τουρκία έχει 12 στρατιωτικά φυλάκια στο Ιντλίμπ, στο πλαίσιο της συμφωνίας αποκλιμάκωσης που υπέγραψε με τη Ρωσία, η οποία στηρίζει τον Άσαντ. Δύο από αυτά τα φυλάκια βρίσκονται πλέον πίσω από τη γραμμή των κυβερνητικών δυνάμεων.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οδηγίες Φυτιρή: Η Μενόγεια γίνεται προσωρινό κρατητήριο – Σε λειτουργία μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου

Οδηγίες Φυτιρή: Η Μενόγεια γίνεται προσωρινό κρατητήριο – Σε λειτουργία μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα υπό τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Κώστα Φυτιρή ο οποίος έδωσε οδηγίες οι εγκαταστάσεις του Κέντρου Μενόγειας να τεθούν σε λειτουργία ως κρατητήρια προσωρινής κράτησης μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, με στόχο την αποσυμφόρηση των αστυνομικών κρατητηρίων και βελτίωση των συνθηκών κράτησης, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του αρμόδιου Υπουργείου.

BEST OF TOTHEMAONLINE