ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβες» από Σιζόπουλο- Υποστηρίζει ότι κατέχει στοιχεία για διάπραξη αδικημάτων από τον Παπαδάκη πέραν των κομματικών παραπτωμάτων

«Βόμβες» από Σιζόπουλο- Υποστηρίζει ότι κατέχει στοιχεία για διάπραξη αδικημάτων από τον Παπαδάκη πέραν των κομματικών παραπτωμάτων

Συνεχίζεται το «σίριαλ» Παπαδάκη στην ΕΔΕΚ με τον Μαρίνο Σιζόπουλο να προβαίνει σε σοβαρές δηλώσεις.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε ότι περιήλθαν στην κατοχή του στοιχεία τα οποία πιθανόν να συνιστούν διάπραξη, εκ μέρους του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη, άλλων αδικημάτων τα οποία ενδεχομένως να είναι πέραν των κομματικών πειθαρχικών παραπτωμάτων και ως εκ τούτου, πρόσθεσε, ως Πρόεδρος ενός κόμματος το οποίο έχει ανοικτό μέτωπο σύγκρουσης με φαινόμενα διαπλοκής, "δεν θα μπορούσα να συγκαλύψω μία τέτοια περίπτωση και να είμαι συνυπεύθυνος και/ ή συνένοχος και η ΕΔΕΚ να είναι εκτεθειμένη σε ευρωπαϊκούς θεσμούς σε περίπτωση αποκάλυψης και δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων".

Aνέφερε πως όλες οι διαδικασίες οι οποίες έχουν τηρηθεί μέχρι στιγμής είναι στη βάση τόσο του καταστατικού του κόμματος όσο και του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του Πειθαρχικού Συμβουλίου και οι αποφάσεις ήταν μέχρι στιγμής ομόφωνες.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ επανέλαβε πως τόσο ο ίδιος όσο και άλλα στελέχη για περίοδο πεντέμιση μηνών ανέλαβαν πρωτοβουλίες για να υπάρχει μία συνεννόηση και κυρίως για να μπορέσει να υπάρξει μία νομότυπη υλοποίηση αυτών που δεσμεύτηκε ως υποψήφιος ο  κ. Παπαδάκης, "για να μπορέσει ακριβώς να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το κόμμα".

"Σε όλες τις περιπτώσεις συναντήσαμε άρνηση. Γι’ αυτό ακριβώς υποχρεωθήκαμε να οδηγήσουμε τα πράγματα στο Πολιτικό Γραφείο, στον ερευνώντα λειτουργό και τώρα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο", είπε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις δηλώσεις Παπαδάκη ότι όλο αυτό είναι πολιτικό ζήτημα και ότι γίνεται δέκτης εκδικητικών ενεργειών και ότι το μόνο του αμάρτημα ήταν ότι εξελέγη ευρωβουλευτής  κερδίζοντας τον υποψήφιο που ευνοούσε η ηγεσία του κόμματος, ο κ. Σιζόπουλος απάντησε ότι είναι σεβαστές οι απόψεις του Δημήτρη Παπαδάκη.

"Αν όμως το θέμα είναι πολιτικό, όπως ισχυρίζεται, τότε θα πρέπει ο ίδιος να δικαιολογήσει γιατί μέχρι σήμερα η διαδικασία που επιχείρησε να έχει εμπλοκή την μετέτρεψε σε νομικό ζήτημα", ανέφερε.

Σε άλλη ερώτηση για το ποια είναι η επόμενη μέρα της ΕΔΕΚ μετά από όλη αυτή την διαδικασία ο κ. Σιζόπουλος απάντησε: «Να μην ανησυχείτε. Το έχω πει. Η ΕΔΕΚ θα είναι πιο δυνατή».

Σε ερώτηση για το τι ακριβώς εννοούσε όταν αναφέρθηκε σε διάπραξη και άλλων αδικημάτων πέραν των κομματικών, δήλωσε ότι "αυτά θα διαπιστωθούν στην πορεία του χρόνου και αφού συζητηθούν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο».

Ερωτηθείς εξάλλου για το πότε αναμένεται η απόφαση του Πειθαρχικού, ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε πως αυτό δεν τον αφορά τον ίδιο καθώς το Πειθαρχικό Συμβούλιο, με βάση το καταστατικό του κόμματος και τον εσωτερικό κανονισμό ,είναι ανεξάρτητο συμβούλιο, δεν λογοδοτεί σε όργανα του κόμματος  και δεν λογοδοτεί στον Πρόεδρο του κόμματος.

Συνέχισε λέγοντας πως η σύσταση του έγινε με ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Γραφείου που πρότεινε τα πέντε συγκεκριμένα άτομα στις 5 Σεπτεμβρίου και στην συνέχεια με ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που τα αποδέχθηκε στην συνεδρία της 11ης Σεπτεμβρίου του 2019.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top