ΔΙΕΘΝΗ

Τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού στη Βρετανία, επαναπατρίστηκαν εκατοντάδες, νέα κρούσματα διεθνώς

Τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού στη Βρετανία, επαναπατρίστηκαν εκατοντάδες, νέα κρούσματα διεθνώς

Ένα τέταρτο άτομο στην Βρετανία εντοπίστηκε θετικό στον κορωνοϊό, ενώ προσβλήθηκε από έναν άλλο Βρετανό ασθενή στην Γαλλία που είχε διαγνωστεί προηγούμενα να νοσεί από τον ιό, σύμφωνα με δήλωση του υπεύθυνου για τις ιατρικές υπηρεσίες στην Βρετανία.


"Ο ασθενής έχει μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο στο νοσοκομείο (The Royal Free Hospital), ενώ τώρα εφαρμόζουμε ισχυρά μέτρα ελέγχου των μολύνσεων, για να προλάβουμε κάθε πιθανή εξάπλωση του ιού," δήλωσε ο επιδημιολόγος Κρις Ουίτι υπεύθυνος για τις ιατρικές υπηρεσίες στην Βρετανία.

Στο μεταξύ δεύτερο αεροπλάνο που είχε ναυλώσει το Λονδίνο για τον επαναπατρισμό σχεδόν 200 Βρετανών και άλλων ξένων πολιτών που εξακολουθούσαν να βρίσκονται στην επαρχία Χουμπέι, το επίκεντρο της επιδημίας του νέου ιού, προσγειώθηκε σήμερα στη Βρετανία.

Το αεροπλάνο που απογειώθηκε χθες από την πόλη Ουχάν και προσγειώθηκε σήμερα το πρωί στη βάση του Μπράιζ Νόρτον, περίπου 120 χιλιόμετρα δυτικά του Λονδίνου.

Σχεδόν 200 άνθρωποι επέβαιναν σε αυτό, βρετανικής και άλλης εθνικότητας, "ανάμεσά τους ιατρικό προσωπικό και η ομάδα μας που διευκόλυνε την πτήση", είχε ανακοινώσει χθες το υπουργείο Εξωτερικών.

Η Γαλλίδα Υπουργός Υγείας Ανιές Μπουζίν δήλωσε την Παρασκευή ότι 38 Γάλλοι επρόκειτο να επαναπατριστούν με αυτή τη βρετανική πτήση. Οι επαναπατρισθέντες θα μείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Το Λονδίνο είχε συστήσει προηγουμένως στους σχεδόν 30.000 Βρετανούς που βρίσκονταν στην Κίνα να εγκαταλείψουν τη χώρα για να ελαχιστοποιήσουν την έκθεσή τους στον ιό.

Νέα κρούσματα διεθνώς

Δύο ακόμη άνθρωποι ανιχνεύτηκαν θετικοί για το νέο ιό στη Νότια Κορέα, αυξάνοντας τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην χώρα σε 27, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Οι δύο επιβεβαιωμένοι ασθενείς είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι, που επισκέφτηκαν την επαρχία Κουανγκτούνγκ στην Κίνα από το Νοέμβριο μέχρι την 31η Ιανουαρίου.

Είχε προηγηθεί η διάγνωση της μητέρας του άντρα που ζει με το ζευγάρι, ότι είχε προσβληθεί από τον ιό. Στο μεταξύ, τρεις από τους 27 ανθρώπους που νόσησαν, έχουν αναρρώσει και πήραν εξιτήρια από το νοσοκομείο.

Εξάλλου το  Εθνικό Κέντρο Μικροβιολογίας της Ισπανίας επιβεβαίωσε σήμερα το δεύτερο κρούσμα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, μετά τις εξετάσεις που έγιναν σε ένα από τα τέσσερα άτομα, για τα οποία υπήρχαν υποψίες ότι προσβλήθηκαν από τον ιό στη Μαγιόρκα, που βγήκαν θετικές στον ιό.

Τα άλλα τρία άτομα βγήκαν αρνητικά στον ιό. Ο ασθενής είναι ένας από τους τέσσερις ανθρώπους που τέθηκαν υπό (ιατρική) παρακολούθηση στη Μαγιόρκα την Παρασκευή αφότου ήρθαν σε επαφή με κάποιον στη Γαλλία, ο οποίος στη συνέχεια διαγνώστηκε με τον ιό.

Υποχρεωτικές οι μάσκες στη Σαγκάη

Ολοι οι κάτοικοι στην πόλη της Σανγκάης είναι υποχρεωμένοι να φορούν προστατευτικές μάσκες προσώπου, αλλά και να συνεργάζονται με τα κέντρα ελέγχου της θερμοκρασίας του σώματος, σύμφωνα με σημερινή οδηγία που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Η οδηγία αυτή προβλέπει ότι οι κάτοικοι πρέπει να φορούν μάσκες προσώπου και να δέχονται έλεγχο της θερμοκρασίας του σώματος τους, όταν εισέρχονται σε δημόσια κτίρια. Μεταξύ αυτών, τα αεροδρόμια, οι σιδηροδρομικοί σταθμοί, οι σταθμοί του μετρό και των λεωφορείων, τα νοσοκομεία, τα εμπορικά κέντρα, αλλά και οι υπεραγορές.

Κλειστά τα σχολεία στη Χεμπέι ως 11/3

Η βόρεια κινεζική επαρχία Χεμπέι θα κρατήσει τα σχολεία της κλειστά έως τουλάχιστον την 1η Μαρτίου για να ελέγξει την επιδημία του κορωνοϊού, γράφει σήμερα η εφημερίδα Λαϊκή Ημερησία, όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος, επικαλούμενη την τοπική υπηρεσία εκπαίδευσης.

Η επαρχία Χεμπέι, κοντά στην πρωτεύουσα Πεκίνο, είναι μια από τις επαρχίες και τους δήμους που παρατείνουν τη διακοπή των σχολικών μαθημάτων έως το τέλος του μήνα, μαζί με άλλες όπως η Σαντόνγκ, Τζιανγκσού και Σαγκάη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top