Την «καταιγίδα του αιώνα» υπέμεινε το Ηνωμένο Βασίλειο

Την «καταιγίδα του αιώνα» υπέμεινε το Ηνωμένο Βασίλειο

Σε ισχύ εξακολουθούν να βρίσκονται περισσότερες από 430 προειδοποιήσεις και συναγερμοί για πλημμύρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο βρέθηκε την Κυριακή στο έλεος της Καταιγίδας Κιάρα, η οποία χαρακτηρίζεται ως «καταιγίδα του αιώνα».

Η ισχυρότερη ριπή ανέμου, στη νήσο Γουάιτ, καταγράφηκε στα 156 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ σε ορισμένες περιοχές έπεσε ποσότητα βροχής που αντιστοιχεί σε ενάμισι μήνα βροχόπτωσης υπό κανονικές συνθήκες.

Ποταμοί έχουν ξεχειλίσει, σκεπές κτιρίων ξηλώθηκαν, δέντρα ξεριζώθηκαν, ο τοίχος μίας παμπ παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και φορτηγά ανατράπηκαν από τον ισχυρό αέρα, ενώ προληπτικά κλειστές έμειναν οι μεγάλες γέφυρες, καθώς και τα μεγάλα πάρκα του Λονδίνου.

Πάνω από μισό εκατομμύριο νοικοκυριά έμειναν προσωρινά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, πρόβλημα που συνεχιζόταν για περίπου 10.000 εξ αυτών το πρωί της Δευτέρας.

Μεγάλα προβλήματα προξενήθηκαν στις μεταφορές. Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν, αεροσκάφη χρειάστηκαν περισσότερες από μία προσπάθειες για να προσγειωθούν, ενώ πραγματοποιήθηκε και η ταχύτερη μη υπερηχητική πτήση από τη Νέα Υόρκη προς Λονδίνο. Οι ισχυροί άνεμοι έφεραν το αεροσκάφος στη βρετανική πρωτεύουσα 4 ώρες και 56 λεπτά μετά από την απογείωσή του, 102 λεπτά νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Τα δρομολόγια τρένων εκτελούνταν με μειωμένες ταχύτητες και συχνότητα, ενώ για πρώτη φορά από το 1981 ματαιώθηκαν όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από το λιμάνι του Ντόβερ.

Για σήμερα, παρά το γεγονός ότι η καταιγίδα έχει προχωρήσει από τις βρετανικές νήσους, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για ισχυρούς ανέμους στα νότια της χώρας και για πυκνή χιονόπτωση και παγετό στα βόρεια.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του θα συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ, με την προσωπική του απεσταλμένη, καθώς και με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και επικεφαλής Οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών. Θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της κυπριακής ομογένειας. 

BEST OF TOTHEMAONLINE