ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδράσεις στα νησιά του Β.Αιγαίου για την δημιουργία ελεγχόμενων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων

Αντιδράσεις στα νησιά του Β.Αιγαίου για την δημιουργία ελεγχόμενων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων

Αναβρασμός επικρατεί στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επιτάξει συγκεκριμένες περιοχές προκειμένου να δημιουργηθούν κέντρα ελεγχόμενης φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.
 

Οι τοπικές Αρχές αλλά και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αντιδρά στην απόφαση καθώς υποστηρίζουν ότι δεν είχαν ενημερωθεί προηγουμένως ενώ κάτοικοι ετοιμάζουν κινητοποιήσεις για την επόμενη Πέμπτη σε Χίο, Σάμο και Λέσβο.
 
Παράλληλα, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβάλλει την προγραμματισμένη για την Πέμπτη συνάντηση με τις τοπικές αρχές προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω συζήτηση ενώ εξήγησε ότι η επίταξη των περιοχών είναι ένα μέτρο έκτακτης ανάγκης και θα ισχύσει για τρία χρόνια.
 
Αναφορικά με τη συνολικότερη πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι οι νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές είναι σχεδιασμένες βάσει πρακτικών που εφαρμόζουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες και μπορούν να λάβουν χρηματοδότηση από την Ε.Ε.
«Δουλεύουμε στην κατεύθυνση μιας πολιτικής που έχει έξι βασικούς άξονες: φύλαξη των συνόρων με αύξηση πλωτών μέσων και του προσωπικού, επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, επιτάχυνση των επιστροφών, κλειστές ελεγχόμενες δομές, επιτήρηση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και διεθνοποίηση του προβλήματος», κατέληξε χαρακτηριστικά.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top