Ανησυχία για τον καθορισμό νέων περιοχών λατόμευσης

Ανησυχία για τον καθορισμό νέων περιοχών λατόμευσης

Την ανησυχία της για τον καθορισμό νέων περιοχών λατόμευσης, σε μια από τις δασικές περιοχές Δελίκηπου, Βαβατσινιάς ή Πάνω Λευκάρων εκφράζει με ανακοίνωση της η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου. 

«Τα σχέδια, όπως φαίνεται και μέσα από την Περιβαλλοντική Μελέτη που έχει εκπονηθεί για το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης, αποτελούν άλλο ένα δείγμα της λανθασμένης κυβερνητικής πολιτικής για το περιβάλλον, αφού μέρος των περιοχών αυτών, αποτελούν προστατευόμενο δάσος και υπάγονται είτε σε Ειδική Ζώνη Διατήρησης του δάσους είτε σε άλλους οικότοπους της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ, είτε γειτνιάζουν με το Δίχτυο Φύσης 2000» αναφέρεται.
 
Η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου, απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση «να εγκαταλείψει τα σχέδια της για δημιουργία νέου λατομείου στην περιοχή, να βάλει τελεία σε ανάλογες δράσεις οπουδήποτε στην Κύπρο και να εξεύρει άλλους τρόπους για ικανοποίηση των αναγκών σε υλικά».

 
«Ας εναρμονιστεί επιτέλους η κυβέρνηση με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και το λαϊκό αίσθημα για προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος αφήνοντας στην άκρη τα οποιαδήποτε οικονομικά συμφέροντα. Ας θέσει το περιβάλλον πάνω από τα κέρδη και να εγκαταλείψει τις καταστροφικές, αντιπεριβαλλοντικές πολιτικές της», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Η μάχη ξεκινά - Ποια σενάρια εξετάζει ο Τραμπ για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο - Επίθεση του Ιράν με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, το Ισραήλ βομβαρδίζει τομέα της Τεχεράνης

LIVE: Η μάχη ξεκινά - Ποια σενάρια εξετάζει ο Τραμπ για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο - Επίθεση του Ιράν με δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους, το Ισραήλ βομβαρδίζει τομέα της Τεχεράνης

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «αδειάζουν» Νετανιάχου – Τραμπ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE