ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε λειτουργία τέθηκε το φωτοβολταϊκό πάρκο της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού

Σε λειτουργία τέθηκε το φωτοβολταϊκό πάρκο της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού

Σε λειτουργία τέθηκε το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου το φωτοβολταϊκό πάρκο της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού, το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της Κύπρου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, το φωτοβολταϊκό πάρκο, δυναμικότητας 8MWp, βρίσκεται στην περιοχή Αμαλά, σε απόσταση περίπου οκτώ χιλιομέτρων από τις εγκαταστάσεις της Τσιμεντοποιίας και το έργο εντάσσεται στο σχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΕΕΒ) «Παραγωγή ηλεκτρισμού από ΑΠΕ με τελική κατάληξη την ένταξη των έργων στην Ανταγωνιστική Αγορά Ηλεκτρισμού» και αναμένεται να καλύψει το 10% περίπου των αναγκών της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού σε ηλεκτρική ενέργεια.

Το πάρκο θεωρείται «πράσινη ανάπτυξη» και συμβάλλει στην επίτευξη των εθνικών στόχων της Κύπρου για το 2020 και στη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2), εφόσον υπολογίζεται ότι θα αποτρέπει κάθε χρόνο την έκλυση περίπου 10.000 τόνων CO2 αναφέρει η ανακοίνωση και προστίθεται ότι, μέσα στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας εντάσσεται και η αποκατάσταση της υποκείμενης περιοχής, ενός ανενεργού λατομείου, ιδιοκτησίας της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού, που φιλοξενεί το «πράσινο» αυτό έργο.

Το συνολικό κόστος αδειοδότησης, κατασκευής και σύνδεσης του έργου ανήλθε στα 6,5 περίπου εκατομμύρια ευρώ και εργολάβος ήταν οι εταιρείες “Sunel UK Ltd” και “Sunel (Cyprus) Ltd”.

«Η Τσιμεντοποιία Βασιλικού, έχοντας εντάξει στη στρατηγική της τους 17 Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης, που θεσπίστηκαν από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ανταποκρίνεται στους ευρωπαϊκούς στόχους για κλιματική αλλαγή και στην υπεύθυνη διαχείριση περιβαλλοντικών προκλήσεων», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top