Η Συρία απαντάει στην Τουρκία και με αναγνώριση της Αρμένικης Γενοκτονίας

Η Συρία απαντάει στην Τουρκία και με αναγνώριση της Αρμένικης Γενοκτονίας

Την Πέμπτη (13/02), το κοινοβούλιο της Συρίας έδωσε ένα ηχηρό χαστούκι στην Τουρκία, εις απάντηση και της τουρκικής εμπλοκής στη Βόρεια Συρία, αναγνωρίζοντας επισήμως της Αρμενική Γενοκτονία.

Επιμέλεια: Γιώργος Τάττης

Υπενθυμίζεται ότι ολοένα και περισσότερες χώρες αναγνωρίζουν ως «γενοκτονία» τη σφαγή περίπου 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων, κατά την χρονική περίοδο μεταξύ του 1915 και του 1917.

Το συριακό κοινοβούλιο, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, «καταδικάζει και αναγνωρίζει τη γενοκτονία που διαπράχθηκε εναντίον των Αρμενίων από το Οθωμανικό κράτος στις αρχές του 20ου αιώνα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η επόμενη κίνηση στη Νέα Υόρκη – Τι είπε ο Λετυμπιώτης για Τορναρίτη και επικρίσεις

Κυπριακό: Η επόμενη κίνηση στη Νέα Υόρκη – Τι είπε ο Λετυμπιώτης για Τορναρίτη και επικρίσεις

Στις επόμενες κινήσεις στο Κυπριακό, αλλά και στις αντιδράσεις που προκάλεσε ο διορισμός του Νίκου Τορναρίτη ως απεσταλμένου του Προέδρου της Δημοκρατίας σε χώρες της Ασίας και της Αφρικής, αναφέρθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα».

BEST OF TOTHEMAONLINE