Η Συρία απαντάει στην Τουρκία και με αναγνώριση της Αρμένικης Γενοκτονίας

Η Συρία απαντάει στην Τουρκία και με αναγνώριση της Αρμένικης Γενοκτονίας

Την Πέμπτη (13/02), το κοινοβούλιο της Συρίας έδωσε ένα ηχηρό χαστούκι στην Τουρκία, εις απάντηση και της τουρκικής εμπλοκής στη Βόρεια Συρία, αναγνωρίζοντας επισήμως της Αρμενική Γενοκτονία.

Επιμέλεια: Γιώργος Τάττης

Υπενθυμίζεται ότι ολοένα και περισσότερες χώρες αναγνωρίζουν ως «γενοκτονία» τη σφαγή περίπου 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων, κατά την χρονική περίοδο μεταξύ του 1915 και του 1917.

Το συριακό κοινοβούλιο, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, «καταδικάζει και αναγνωρίζει τη γενοκτονία που διαπράχθηκε εναντίον των Αρμενίων από το Οθωμανικό κράτος στις αρχές του 20ου αιώνα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αναμένουν ενημέρωση από τον Χριστοδουλίδη οι οικογένειες Ισαάκ και Σολωμού: «Περιμένουμε τη δικαίωση»

Αναμένουν ενημέρωση από τον Χριστοδουλίδη οι οικογένειες Ισαάκ και Σολωμού: «Περιμένουμε τη δικαίωση»

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τις οικογένειες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, προκειμένου να τις ενημερώσει για τις εξελίξεις που αφορούν τις δολοφονίες των δύο ηρώων, τριάντα χρόνια μετά τη θυσία τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE