Η Συρία απαντάει στην Τουρκία και με αναγνώριση της Αρμένικης Γενοκτονίας

Η Συρία απαντάει στην Τουρκία και με αναγνώριση της Αρμένικης Γενοκτονίας

Την Πέμπτη (13/02), το κοινοβούλιο της Συρίας έδωσε ένα ηχηρό χαστούκι στην Τουρκία, εις απάντηση και της τουρκικής εμπλοκής στη Βόρεια Συρία, αναγνωρίζοντας επισήμως της Αρμενική Γενοκτονία.

Επιμέλεια: Γιώργος Τάττης

Υπενθυμίζεται ότι ολοένα και περισσότερες χώρες αναγνωρίζουν ως «γενοκτονία» τη σφαγή περίπου 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων, κατά την χρονική περίοδο μεταξύ του 1915 και του 1917.

Το συριακό κοινοβούλιο, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, «καταδικάζει και αναγνωρίζει τη γενοκτονία που διαπράχθηκε εναντίον των Αρμενίων από το Οθωμανικό κράτος στις αρχές του 20ου αιώνα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διπλωματικό τετ-α-τετ στο Παρίσι – Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση Μακρόν–Χριστοδουλίδη

Διπλωματικό τετ-α-τετ στο Παρίσι – Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση Μακρόν–Χριστοδουλίδη

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, θα υποδεχθεί τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Μέγαρο των Ηλυσίων τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η γαλλική προεδρία.