ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού - Τιμώντας τον πεσόντα διοικητή της 33ης Μοίρας Καταδρομών, Γεώργιο Κατσάνη - VIDEO

Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού - Τιμώντας τον πεσόντα διοικητή της 33ης Μοίρας Καταδρομών, Γεώργιο Κατσάνη - VIDEO

Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» κλίνει ευλαβικά το γόνυ μπροστά στα οστά του ήρωα διοικητή της 33ης Μοίρας Καταδρομών, Ταγματάρχη Γεώργιου Κατσάνη, καθώς μέλη της παρέστησαν στην τελετή παράδοσης των οστών του.

Επιμέλεια: Γιώργος Τάττης

Όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται σε ανακοίνωση της πρωτοβουλίας, «σε τέτοιους αγωνιστές αξίζουν μεγάλες τιμές και ως εκ τούτου, μοτοσικλετιστές παρέστησαν στην τελετή παράδοσης των οστών του, με σκοπό να απευθύνουν το απαραίτητο «υπόχρεοι» απέναντι στον ήρωα Ταγματάρχη που έπεσε από τουρκική σφαίρα στις 21 Ιουλίου 1974 στον κατεχόμενο σήμερα Άγιο Ιλαρίωνα».


Ακολούθως, η πρωτοβουλία, προχώρησε σε παράθεση στίχων και πλακέτα του ποιητή Δημήτρη Λιπέρτη: «Ο κόσμος ούλλος είστ’ εσείς, ο άλλος περισσεύκει…», με τον εκπρόσωπο της Πρωτοβουλίας στην εκδήλωση να δηλώνει ότι οι στίχοι αυτοί γράφτηκαν προς τιμή ενός πρώην Δημάρχουν Αθηναίων κατά την δεκαετία του 20, ο οποίος είχε επισκεφθεί την Κύπρο.

Εξηγώντας την παράθεσή περαιτέρω, η ανακοίνωση υποστηρίζει ότι με τον παραπάνω στίχο του Δημήτρη Λιπέρτη σε πλακέτα, η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» ήταν εκεί, τιμώντας και ανταμώνοντας ξανά την οικογένεια του ξακουστού Γεώργιου Κατσάνη από το Σιδηρόκαστρο Σερρών, τρία χρόνια μετά το μεγάλο οδοιπορικό Βερολίνο-Λευκωσία, προς υπηρεσία της μνήμης του Τάσου και του Σολωμού.


Κλείνουν, λέγοντας ότι θα δίνουν πάντα το παρόν τους στο συναπάντημα μνήμης και τιμής, όπως συνέβηκε και την Πέμπτη (13/02), διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι τον ηρωισμό που διαχέει η μαγκιά του αιώνιου διοικητή της 33 Μοίρας Καταδρομών.

Δείτε το βίντεο της Πρωτοβουλίας: 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top